Rent hus

Så var arbetsveckan igång igen. Skönt det på sätt och vis då det gör att man kommer in i gängorna igen så att säga. Det blir ordning på torpet igen. Det var ju en aning trist väder igår och det har fortsatt även idag, vilket gjorde att jag kände mig lat och tog bilen till jobbet. Det är ganska skönt att göra det då och då men det får inte bli en vana. Det blir lätt ganska dyrt.

Dagen har rullat på bra, det enda som inte var som det brukar var att det var inbokat ett möte under eftermiddagen. Det var i och för sig jag som hade tackat ja till mötet så jag hade bara mig själv att skylla egentligen. Det var bara det att det hela hade försvunnit ur mitt minne och det kändes inte så lockande när jag kom på det. Men med tanke på att det handlade om timplanerna så var det ett viktigt möte och det var avklarat ganska fort trots allt. Det är ju trevligt med möten där man effektivt avhandlar saker och ting för att sen avsluta. Inte massa prat för att fylla ut tiden.

Sen bar det av hemåt, eller först till affären för att hämta upp ett paket. Jag fick feeling i helgen efter en diskussion på jobbet om robotdammsugare. I helgen slog jag till och idag var det dags att hämta upp en Miele Scout RX1. En trevlig liten sak som jag har suttit och tittat på här nu ikväll när den har bekantat sig med lägenheten. Tanken är ju inte att jag ska sitta och titta på den när den arbetar även om det var förvånansvärt fascinerande. Planen är ju att den ska gå om dagarna när jag inte är hemma.

Enda problemet är att den inte riktigt ville ta sig över trösklarna som jag hade tänkt mig. I och för sig så är den bara designad att klara kanter på 20mm och trösklarna i den här lägenheten är högra än så. Men om den går en runda i rummet varje dag så kan jag lyfta ut den i köket och i hallen någon gång i veckan för att fixa även de utrymmena.

Nu är ju dammsugare ett något löst uttryck när det kommer till den här typen av apparater, det är ju mer en robotborstmaskin. Men den tar katthår och annat som landat på golvet och som inte ska vara där. Det kommer inte helt att ta bort mitt behov av att dammsuga, men det kommer reducera det till att handla om badrummet (där fanns en hel del för trånga utrymmen som gör att jag hellre dammsuger där själv) och möbler och hyllor. Det kan ju reducerad i och med att roboten går en gång om dagen över golvet och då blir det mindre som kan virvla runt och lägga sig på hyllor och möbler.

Vi får väl se om ett par veckor hur den sköter sig. Katterna, eller i alla fall Strindberg är väl inte riktigt vän med den än men det kommer nog. I alla fall om den ska gå en gång om dagen här hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.