Repris

Så kom måndagen. Det där med att sova tidigt, ja det vet ni ju hur det brukar gå med det. Har man dessutom då sovit en och en halv timme mitt på dagen så blir det ju inte lättare. Så jag satt och kollade klart på Jessica Jones i går kväll, det var bara två avsnitt kvar så jag kan ju inte säga att kvällen blev hysteriskt sen men ändå så pass att det kändes i morse.

Så dagen har varit seg och det känns verkligen som att det ska bli skönt om ett par veckor när lovet drar igång. Då är det bara studierna att hålla reda på, även om jag antagligen kommer försöka jobba lite också. Kan ju vara bra att vara lite förberedd också när det drar igång igen efter helgerna.

Jag lämnade in min dator för lite healing hos IT-avdelningen idag, vilket medförde att det var ett par timmar då jag inte kunde sitta vid den och göra alla de där sakerna som man normalt sett gör när man får ett par minuter över. Rapporterar lektioner, skickar mail och kollar om det kommit någon ny information som man ska ta ställning till. Det enda jag hade att göra var att ta fram filen och fila på min kula.

evihetsprojekt

Nu är ju detta en gammal bild och jag har kommit en bra bit längre på den sedan jag tog den här bilden. Men det går sakta. Eleverna och mina kära kollegor brukar komma och fråga hur det går med kulan och det är inte utan att jag verkligen vill få den färdig för att visa att det blir något av den. Men som sagt, det går trögt. Det är alldeles för mycket att göra men jag försöker klämma in lite filande här och där för att komma något lite framåt.

Sen kom mötet idag, med precis lika mörka besked som för två veckor sedan. Inget är bestämt men det är ett rejält minus i kommunens kassa. Alltså sådär herrejösses minus. Men så länge vi inte vet något så ska vi ju jobba på, planera för en framtid som vi inte vet blir av eller när den i så fall kommer. Så är det förvisso, man måste vara förberedd på allt givetvis, men jag kan sakna att jobba i företag när sånt här sker. Vägen från ord till handling är bra mycket kortare. Nu ska det läggas upp en plan för hur man ska presentera allt för politikerna så att man får deras fokus att skifta från detaljnivå till mer övergripande. Sen ska det säkert stötas och blötas på politikernivå ett tag innan något besked kommer. Det finns ju förvisso fördelar med det också, det är ju bättre att de diskuterar det än att de tar ett beslut på lösa grunder. Det är ju trots allt mina pengar de leker med. I dubbel bemärkelse.

Men jag känner mig sådär peppad på att sätta ihop prov och lektioner ikväll. Graden av entusiasm för skolarbetet sjönk ju också en hel del. Så idag blir det inte så mycket gjort. En kväll att gräva ner sig igen, precis som efter förra mötet. Det får bli så.

Tydligen har någon varit och lämnat något på Europa och tjuren idag. Ett paket av rör och tejp är det någon som lagt på statyn. Torget är avspärrat och bombgruppen är på väg från Göteborg. Jag hoppas att det bara är någon med uselt sinne för humor som varit i farten. Men det kan man ju inte ge sig fan på. Samtidigt vill jag inte dra för stora växlar på det när det ännu inte är bekräftat vad det handlar om. Bäst att invänta och se vad som sker.

En kommentar till “Repris”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.