Rick Astley

Rick Astley

Rick Astley – Whenever you need somebody

I slutet av 80-talet slog han genom. Den ganska taniga rödhåriga killen Rick Astley. Detta är hans debutalbum och han var strax över 20 år när det släpptes. I dessa tider när danstillståndet har försvunnit så kanske det skulle komma tillbaka. Men då för att vissa personer får söka det, för det finns vissa som inte ska dansa. Rick Astley är en av dem.

Det inleds starkt med den stora hiten Never gonna give you up, och ja det andas 80-tal men det är väl kanske just det som gör att det känns hemtamt och trevligt på något vis. På framsidan trycks det för låten Whenever you need somebody men jag måste nog säga att jag tycker att Togehter forever är bättre.

Det är solid pop och det är dansvänligt (men snälla Rick, dansa inte mer) och när man läser på konvolutet så kan man se att hans röst blivit jämförd med storheter som Luther Vanross, Tom Jones och till och med Frank Sinatra. Visst killen var alltid välklädd och sjunga kan han ju men någon Sinatra kan man väl knappast kalla honom. Han var en 20 åring som klädde sig som en lillgammal kille i slips och kavaj eller som i videon till han stora hit, en jeansskjorta, knäppt upp i halsen. Man vill vara rebell men inte för mycket.

Skivan sålde 15.2 miljoner exemplar och det är ju inte direkt kattskit. Det visar ju att man har lyckats med något. Som bekant så säljer man ju inte skivor på att man dansar bra. Tur för dig, Rick. När ett album säljer på det viset så kan man kanske skratta åt att man blivit ett internetfenomen. Rickrolling har tydligen varit en grej, det har helt gått mig förbi, men tydligen så var det en grej där man klickade på en länk och så blev man istället för dit man ville, skickad till en video med Rick Astley.

Han har fyllt 50 nu och är fortfarande aktiv. Jag såg ett klipp från en konsert tidigare i år från Chile. Även om det var en publik som inte är i den åldern att de skriker av hänförelse när de ser sina idoler så var det välfyllt och bra drag. Jag funderade på om jag skulle länka till det klippet. Men vi vet alla vad det är vi vill se när vi hör namnet Rick Astley.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.