Så var de utsparkade

Så kom den. Studentdagen. Tre års slit ska festas ur kroppen. Det är ju en av det bästa dagarna att vara lärare. Och efter lite brunch ute på Hotel Tylösand så satt de där på samma platser som de gjorde en gång när jag träffade dem först. För det är ju så att klass IN14A som går ut idag är den ettan som började samtidigt som jag själv började som lärare. Så det var ju lite speciellt att se dem sitta där, det har ju hänt en hel del under de här tre åren. Jag hoppas att det blir en bra kväll för dem.

Själv sitter jag på balkongen och pustar ut. Direkt efter att studentflaken rullade ut från skolgården så gick jag och bytte om för att spela innebandy. Eller det blev innebandy, basket, fotboll och sen innebandy igen innan vi var färdiga. Då var vi också ordentligt färdiga å andra sidan. Så nu är det skönt att sitta här och andas en stund. Det är skönt att springa ur sig hela veckan innan man ger sig hem.

Under dagen har jag fått ännu ett svar på mina frågor till mitt slutarbete och det känns riktigt bra nu. Det är dags att börja skriva snart och det känns som att det kan gå ganska lätt. Hoppas jag. Det behöver gå ganska bra så jag slipper slita hela sommaren med det.

Men i kväll ska jag inte tänka på det, då är det fotboll och jag funderar på att cykla in till staden och se matchen på lokal. Det var ju trots allt ett tag sen jag såg en landskamp och idag känns det ju som ett bra tillfälle att svinga en bägare.

För det blir ju lätt att man sitter här och funderar på balkongen annars. Men om det är en sak jag vet så är det att studenterna får lite öl i alla fall. Och då reder det sig säkert med det andra också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.