Så var det dags

Idag var det dags för att vara student igen, det var inplanerat ett skypemöte klockan 17.00 det var dock inget som satte käppar i hjulen för mig när jag vaknade klockan 05.00 och var tvungen att gå på toa. Vet ni hur ljust det är vid den tiden just nu? Vissa av er kanske vet det för att ni är tvungna att gå upp då men jag blev lite chockad när jag tittade på klockan. Jag tänkte att nu ringer nog min klocka snart. Jag blev lite ställd när jag såg att det var två timmar till att jag skulle bli väckt.

Det har blivit en del ärenden åkta idag. Tog en dusch och testade min nya rakhyvel i morse och jag kan väl säga att jag inte är helt nöjd. Häromdagen när jag skulle beställa lite raktvål så tänkte jag att jag kan beställa lite blad till min hyvel som jag har för att raka huvudet med samtidigt. Det visar sig då att de har slutat sälja de bladen. Själva hyveln har slutat tillverkas av Dovo och det har varit Wilkinson som har gjort blad som passar men nu har de även slutat göra dessa.

Det gör mig lite upprörd, först körde jag med HeadShave och de hade en hållare med två blad. Efter att jag hade använde den i ett år eller så så inser jag att de börjar gå samma väg som Gilette. Plötsligt kom det tre- och fyrablads varianter. Sen slutade man göra den varianten med två blad. Den som var riktigt jävla bra. Visst man fick vara lite försiktig så man inte skar sig men å andra sidan fick man en kanonbra rakning. När de ökade på antalet blad så satte de igen mycket snabbare. Då hittade jag Dovos variant och jag var glad.

I några år har jag använt den nu och den funkar bra. Lätt att få ren och jag kan raka mig många gånger med den. Men nu är det alltså slut. Det finns inte grejer att få tag på så jag kan fortsätta använda den. Jag har förvisso en del blad kvar innan det är över men jag beställde en ny HeadBlade från Gents och den kom igår. Så jag tänkte jag skulle prova den. En insats med fyra blad kom med. Den provade jag i morse. Den nya utformningen gör förvisso att den är lätt att rengöra men den går inte att använda så som det är tänkt och den tar inte lika bra. Varför kan de inte bara låta saker och ting vara som de är när de funkar? Jag blir så trött.

Så i eftermiddag blev jag lite trött och tänkte att jag lägger mig en stund på sängen. Jag har ju ingen tid att passa. Då var klockan fyra och jag fick med ens något i skallen som sa att det var något som skulle göras idag. Mycket riktigt, när jag kollade kalendern så var det ju skypemöte idag. Så nu har vi lagt upp lite riktlinjer för hur det fortsatta arbetet ska gå till. Kanske dags att sluta kolla på Orange is the new black nu och komma igång med studierna igen. Men inte ikväll. Jag har ett par glas vin innanför västen och jag tror inte jag får ut så mycket av studierna då om jag ska vara ärlig. Och i morgon är det midsommar. Undra när jag ska hinna plugga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.