Sängen nästa

Jag borde verkligen ligga i sängen nu. Efter att ha sovit dåligt i natt så var det inte direkt trivsamt att gå upp strax efter 05.00. Jag ville bara ligga kvar och somna om. Jag var trött och på grund av dålig sömn hade jag en dunkande huvudvärk. Men jag kom ur sängen till slut. Efter att ha spettat loss bilen så kom jag även i väg till jobbet. Trots min huvudvärk så fick jag gjort det jag hade planerat och det känns ju skönt. Sen var vi ute och röjde i ett av förråden. Det gjorde väl inte under för varken min rygg eller min huvudvärk men det är skönt att få undan lite skräp som är i vägen.

Ullared, Gekås

Så när vi gick in så sa jag till min kollega att på väg hem ska jag köpa citron och ingefära och sen ska det bryggas te och sovas tidigt. Det kändes som om en förkylning var på gång. Men det var då det. För bara en liten stund efter så började jag berätta om att jag nästan gett mig av till Gekås i onsdags. Sen satt vi och diskuterade olika besök och det där ställets utbredning. Då kläcker jag ur mig. Jag kanske skulle köra dit i eftermiddag. Det är nog inte så mycket folk och åker jag i morgon när det är fredag kommer det ju vara mycket mer folk där. Så på en kvart eller något liknande så vände jag från att sova tidigt till att åka till Ullared.

Så jag gav mig iväg. Vid det laget snöade det ganska ymnigt men det var ändå under kontroll tyckte jag. Jag kom fram och jag insåg att jag hade rätt, där var inte jättemycket folk. Så jag fick tag på en kofta, det var det jag var ute efter, och ett par jeans plockade jag till mig. Sen blev det en skiva lite godis och lite annat smått och gott. Jag kunde ju inte bara åka därifrån med en kofta. Det skulle ju blivit en dyr kofta. Det blev det ändå eftersom jag fick betala 1250 kronor för att plocka med mig grejorna hem. Men jag var nöjd.

Däremot var inte vädergudarna nöjda. Det snöade på och var kallt. När jag startade bilen fick jag veta att en hästtransport hade snurrat på E6an och det var krångligt att ta sig fram. Så jag styrde försiktigt hemåt. Det var halt och det gällde att ta det lugnt. Jag hade ju ingen tid att passa så jag kunde köra säkert hemåt. Strax efter att jag gått på E6an så är det en lastbil som har snurrat. Han har gjort en 180 gradare och står, i och för sig i diket och på vägrenen, mot trafiken. Då lättade jag lite till på gasen. Ju närmare Halmstad jag kom desto bättre blev vägen.

Då slog det mig. Jag skulle ju inom högskolebiblioteket och kolla upp en bok. Så det fick bli en lite avstickare innan jag styrde hem. Det ligger förvisso ett brev som jag skulle postat idag men det får vänta till i morgon. Men när jag kom hem låg en överraskning på hallmattan.

Sheaffer Imperial II Deluxe

Det var en överraskning enbart för att jag hade glömt att det var på väg ett paket med pennor till mig. Två stycken Sheaffer Imperial II Deluxe visade det sig vara. Jag hade ropat hem dem för 77 kronor. Det visade sig att det inte går att fylla dem som det är tänkt från början. Det är ju inte ovanligt med pennor som är nästan 40 år gamla, och på den ena var spetsen inte duglig tyvärr. Men på den ena var spetsen hel och gummiblåsan i den såg bra ut och genom att bara klämma ihop den så kunde jag suga upp bläck i den. Det är en trevlig penna och när jag kollade upp lite snabbt på nätet vad en sådan i perfekt skick går för så ligger de på knappt 500 kronor. Så det får nog sägas att jag gjort ett klipp. Ännu ett alltså. Frågan är när jag ska skriva med alla dessa pennor. För nu ska jag sova.

Jag ska bara diska först.

En kommentar till “Sängen nästa”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.