Seg söndag

Det har varit en ganska seg dag. Även om jag kom iväg till stranden in morse för att dricka mitt morgonkaffe så är det ändå som att dagen inte riktigt drog igång. Kanske är det regent som hängt i luften mer eller mindre hela dagen som har gjort det eller så är det bara en sån där mellandag som man har ibland. Det får man ju tillåta sig att ha då och då. I och för sig ska jag inte säga att dagen på något sätt har varit dålig. Jag har läst en del, promenerat, pluggat lite och även tränat till slut. Även om träningen satt hårt inne. Nu i kväll har jag också packat en del Tradera auktioner som fått nya ägare under dagen.

Jag läste en intressant artikel i morse om att man inte ska tänka så mycket på vad det är man vill uppnå utan mer fundera på vad det är man är villig att stå ut med. Är man villig att stå ut med att springa varannan dag för att kunna springa fem kilometer till hösten? Är man verkligen villig att lägga ner tiden som det tar att arbeta sig mot målet? Jag vet inte. Jag har alltid gillat att springa och nu när jag ska göra det så drar jag mig för det. Det är skönt efteråt men jag vet inte om det känns värt den tiden och den uppoffringen det medför längre. Men jag ska hänga i över sommaren och se till att ta mig runt den där sjön i Växjö, sen får vi se.

Det handlar ju inte bara om träning heller. Det är ju samma sak med att gå ner i vikt. Jag lät mig dras med och köpa lite godis när jag var och handlade tidigare idag. Inte så mycket men samtidigt så var det ju inte på det viset att jag inte hade klarat mig utan det. Det fanns ju dessutom ganska många lite mer hälsosamma alternativ att tillgå än något som är fullt med socker. Visst det är inte hela världen om jag gör det. Jag var ju ute och sprang idag. Problemet är jag inte kan tänka så. För till slut kommer jag på att jag springer ju varannan dag så då kan jag ju äta godis varannan dag. Snart så är jag inne och pillar på de träningsfria dagarna med tankar om att vad gör väl 100 gram godis?

Jag måste helt enkelt jobba mer på min självdisciplin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *