Sent ska syndaren vakna

Här sitter jag och tuggar i mig en clementin en onsdagskväll i oktober. Och det har jag väl all rätt att göra antar jag. Det hade väl varit lite bättre om jag hade pluggat kanske vän av ordning tänker, men där tar den där vännen fel. För idag har det pluggats. Inte så mycket i böcker men det har blivit en timmes föreläsningar i datorn. Spännande, kanske inte på det sätt man tänker sig när man hör det ordet. Mer på ett intressant plan. Det är ju detta jag ska syssla med under ett par dagar nästa vecka. Eller ja, jag ska ju antagligen syssla med det så länge jag är lärare också men ni förstår nog hur jag menar.

2016-10-19-20-31-09

Samtidigt som jag har lyssnat har jag provskrivit min Monte Rosa från Montblanc. Den är trevlig. Den lite krokiga spetsen till trots skriver väldigt fint och den har en trevlig flexibilitet i sig. Trots att det är en studentpenna så är jag inte riktigt övertygad om det är den jag ska ha med mig till Kalmar i nästa vecka. Den skriver lite för brett för min smak med tanke på vilken typ av block jag kommer ha med mig. Men det är vackert att se Montblanc Irish Green i ännu en penna. Det är en mycket trevlig grön färg. Det blir inte riktigt lika snyggt med denna pennan som med min andra Montblanc men det handlar mycket om spetsbredd. Denna har en bred spets och den andra har en smal, det blir väldigt stor skillnad där.

Det är inte så länge kvar till jag ska vara på universitetet igen. Då ska jag ha läst ett par böcker och lite annat som jag ska ha anteckningar om så jag kan hänga med på seminariet. Frågan som ska besvaras är: Hur kan man förstå och förklara: Interkulturellt samspel, människors livsstilar, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling? Den finns där ett antal begrepp man får till sin hjälp. Det känns som att det kommer bli tufft. Jag ska ju gärna också skriva ett loggboksinlägg under veckan. Vi får väl se hur det går med allt. Det som ska vara med på seminariet får ju givetvis gå före. Det som får stå tillbaka är min sömn känns det som. Det ska gå. Hade jag börjat tidigare hade det inte behövt gå. Då hade det varit gjort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.