Sha na na

Sha na na

Sha na na – Sha na now

Ibland ramlar man över skivor som överraskar. Detta var en skiva som jag inte kunde lämna kvar i backen. Omslaget ger en viss dicoaura och skivan är utgiven 1975 så det är ju ett album som ligger bra i tiden. Men så är det väldigt många på omslaget och huvuddelen är vita män.

Det var en skiva som inte gav så mycket discofeeling men det är svängigt på ett pampigt 70-talssätt. Det är väl inte direkt min kopp te egentligen men så gick jag in på Wikipedia som jag brukar när jag hittar en intressant skiva eller artist. Först så var det väl inte så mycket att yvas över. Bandet bildades 1969 och är fortfarande aktivt. Det är ju ganska strongt. Det har kommit ett antal album under åren och bandet spelade på Woodstock. Det gör det ju lite häftigare.

Men så upptäckte jag något märkligt. Det är två personer som har varit med på hela resan från -69. Sen är det lite värre. Under årens lopp har det funnits inte mindre än 44 olika medlemmar i bandet. Redan när det här albumet gavs ut 1975 hade nio medlemmar som var med i starten hoppat av. Det får ju mig att ställa frågan vad det är som händer i ett band som tappar nio av elva medlemmar på så pass kort tid.

Bandet har haft egen tv show mellan 77-81 där gruppen sjunger hits från 50 och 60 talet. Dessutom är gruppen med i filmatiseringen av Grease och det ger ju en fingervisning om hur musiken låter. Det görs bland annat en ganska rak och enkel cover på Runaway. Men det måste sägas att det svänger till rejält i en låt som den instrumentala Sha – Bumpin’ där blåset verkligen kommer till sin rätt.

Så det är en skiva som definitivt kommer glida rakt in i hyllan även om omslaget har en egenhet. Om man håller omslaget som på bilden ovan, så att själva motivet blir rättvänt, ja då har man öppningen för skivan neråt. Men det är klart, har man ett band med så hög medlemsomsättning så att man nästan bytt en medlem varje år så kan man ju göra lite som man vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.