Showaddywaddy

2016-09-09-17-23-35

Showaddywaddy – Showaddywaddy

Det här var ju ett spännande omslag att hitta i backarna. Det är svårt att se vad det skulle kunna vara för musik bara av omslaget även om låttitlarna som anges på framsidan vittnar om att det är någon form av rock n roll. När man sen vänder på konvolutet så ser man en ganska udda sak. Bandet har två gitarrister, det är det enda vanliga känns det som. Det finns två vokalister, två trummisar och dessutom två basister. Att man har två sångare må väl vara hänt, men två trummisar? Vad hände?

Det låter rock n roll när man lägger nålen i spåret så på så sätt är ju allt rätt och riktigt.  När man letar upp dem på spotify så får man fram ett gäng liknande artister och det är bara en jag känner igen. Alvin Stardust som jag skrev om för några veckor sedan. Men det är ganska rak rock n roll som man bjuds på, och det låter ganska bra. Sen om jag vill tro på att de låtar som står på framsidan av konvolutet är hitsen från skivan vet jag inte. Det är de som kommit att få störst listframgångar. Det är inte de låtarna som är med på deras topp fem på Spotify, men det betyder ju inte att det är de som är hitsen från denna skivan.

Men till det stora frågan i sammanhanget, hur får en grupp två gitarrister, två sångare, två trummisar och framför allt två basister? Bandet bildades 1973 genom att man slog i hop grupperna Choise och The golden hammer, det senare kallades ofta bara för The hammer enligt Wikipedia. Så där stod man med åtta medlemmar och tydligen var det ingen som ville byta instrument och börja spela klarinett eller tamburin.

Bandet spelar än idag och även om deras bäst före datum har gått ut så gör de fortfarande omkring hundra spelningar om året i England och i övriga Europa. Det är bara den ena trummisen och ena basisten som är kvar sedan starten. Bandet har dessutom decimerats till att bara vara sex medlemmar nu och då kan man tänka sig att det är en mer normal sättning. Men när man tittar närmare så ser man att en av medlemmarna spelar gitarr och trummor samtidigt som han även hoppar in och hjälper till att sjunga. Det är ett mångsidigt band helt enkelt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.