Sida upp, sida ner

Det är fantastiskt vad mör man kan vara i skallen efter en dag med elever och sen en kväll framför böckerna. Det jag har kommit fram till i kväll är att Platon verkar varit aningen knäpp men å andra sidan så blir man väl som man umgås så det är kanske hans närmaste vänner man ska titta på egentligen.

Andra uppgiften är klar och ivägskickad och det känns skönt att gå vidare. Det väcker en del tankar det här läsandet och det är intressant att känna hur hjärnan varvar upp och börjar fundera i nya banor. Just nu sitter jag mest och funderar på vad Platon hade emot arbete och hur jag ska ta mig genom all den text jag har framför mig.

Reflektionshandboken, Post-it, penna, plugga

Det är en ny företeelse för mig att sitta med pennan i handen och stryka under, skriva i marginalen och klistra in post-it lappar med funderingar i böcker. Rita i böcker och vika hundöron är något som det närmast skär i mig när jag ser att någon gör. Nu är jag där själv. Inga hundöron dock, det är totalförbjudet i mina böcker.

I morgon är tanken att jag ska börja löpträna igen. Tror jag. Det beror lite på hur det går på jobbet. Det blir ett litet extramöte i morgon och det vet man ju aldrig hur långt tid sådant tar. Jag måste ju vika tid för studier även om löpningen skulle kunna främja det så känns det som att jag hellre hoppar över ett träningspass än ett pass med böckerna. Det där var en mening jag aldrig trodde jag skulle skriva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.