Silly wisard

Silly wisard – Kiss the tears away

Vilket bandnamn! Det är ju som taget direkt ur en Monty Python sketch. I övrigt var det väl inte så mycket som lockade. Även om slipsen som mannen som är tvåa från vänster på omslaget har är lite cool. Återigen så kan jag ju säga att omslaget inte riktigt avslöjar vad det är som väntar när nålen träffar spåret. Det ser ju lite ut som ett gäng slöjdlärare som har ett hobbyband. Och kanske var det så det började för Silly wisard, vad vet jag?

Det är ett gäng skottar. Bandet spelade ihop första gången 1970 men det var inte förrän 1972 som de fick sitt namn. Något som man kan tacka en av bandets inneboende för. Han höll på att skriva en bock med berättelser för barn och där kom namnet som blev det de valde. Detta album kom ut 1983 fem år innan bandet avslutade sin karriär. Jag ska inte hålla er på halster längre, det handlar om ett folkrockband från Edinburgh. Då har ni börjat få in känslan va? Ni tänker lite Pouges eller The Dubliners. Nja inte riktigt. Det börjar bra. Första låten ut lovar gott. The Queen of Argyll är fartfylld och trevlig. Men sen blir det lite mer finstämt, lite mer folkmusik man kan tänka sig ur Sagan om ringen. Lite dragspel och flöjt och någon som plinkar gitarr.

Och det kunde man väl tänka sig. När det ser ut som fyra slöjdlärare som spelar musik blir det inte riktigt ölhävarvisor direkt. Det kan väl sägas att om man är en person som gillar live och brukar åka till medeltidsveckan i Visby så är det här säkert en höjdare. Det är inte så mainstream som The Dubliners och inte så befläckat med justt öldrickarkulturen. Det är kanske det att de är från Skottland som är skillnaden. Att de är lite mer hårt hållna av engelsmännen.

När jag la på skivan så förundrades jag över att det inte hördes ett litet knäpp. Det var som om den var ospelad. Det var nog nästan sant. Och jag förstår verkligen varför.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.