Ska det summeras nu?

Det är den där dagen igen. Nyårsafton. Ett år tar slut och allt det där. Så man ska summera och tänka tillbaka, lova och blicka framåt. Så vad har hänt det här året då?

Jag har blivit mer konsekvent med mitt bloggande. Sen början av februari har jag missat fem eller sex dagar. Det är ett verkligt steg framåt. Sen om allt har varit av intresse är ju en annan fråga. Jag hoppas att nästa år ska bli ännu bättre på den punkten.

Sen har vi det här att jag har börjat plugga. Det har adderat en del stress men även nya vänner. Det händer att jag funderar på varför jag gett mig in på den här banan, men det ska nog bli bra till slut. Har en känsla av att det blir lättare när man kommer in i det och projektarbetet börjar ju ta form nu. Sen får vi väl se vad de som ska bedöma det säger.

Detta har också varit året då jag har blivit mer analog. Jag har kastat mig med huvudet före in bland reservoarpennorna. Och med det har jag också börjat brevväxla med dels en gammal vän men också med totalt okända personer. Det är ett trevligt sätt att kommunicera på. Det får ta sin tid och man kan inte inte förvänta sig att få svar hur fort som helst. Pennorna är ju en sak för sig, och jag vill nog inte veta hur mycket jag har lagt ut på att köpa pennor under det här året. Men jag har samtidigt fått ett par fina pennor till riktiga kanonpriser. Det är fördelen när man är lite nördig och handlar på Tradera. Samtidigt får jag nog säga att i de två fallen det har visat sig vara ett par riktigt fina pennor har jag haft en hel del tur också. Det hade kunnat vara skräp också.

Det har försvunnit en del under året Lemmy nu för bara ett par dagar sen, men även Magnus Härenstam försvann och det kändes där inne. Även Tomas Tranströmer dog och jag måste verkligen komma igång och läsa honom. Boken står där i bokhyllan och väntar. Det blir så att de som nu börjar försvinna gör det av hög ålder och inte av droger eller annat, vilket gör att åtminstone det för mig blir jobbigt för det är personer som alltid har funnits. Det är otänkbart att de inte finns längre. ”Robert Lind i Kramfors har funnits i alla tider”, för att prafrasera Hasse & Tage, men Magnus Härenstam som alltid har funnits och som då och då dykt upp i mina tankar gör inte det längre.

Det var också året då vi vann Schalgerfestivalen, jag slutade titta på tv (det ena hänger inte ihop med det andra), Sverige tog beslut om att alla som ska hit ska kontrolleras vid gränsen och den första skolattacken i Sverige skedde. Det har varit ett tufft och tämligen mörkt år. Man kommer nog inte se det som ett av de bättre när man längre fram tittar tillbaka. Men det är också det året då jag började köpa billiga vinylskivor. Det har varit en bra ventil och något att se fram emot varje vecka. Man hittar alltid något intressant i backarna.

 

En kommentar till “Ska det summeras nu?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.