Snömög

2016-01-09 21.59.47

Jag hade glömt köpa kattmat igår. Så när bara halva skålen var kvar började protesterna. Man kan ju inte svälta hur mycket som helst resonerar Elvis. Då hoppar man runt på bokhyllan, krafsar och biter i papper som jag har liggande lite här och var. För papper är tydligen godare än den undre hälften av maten i matskålen. Detta gör man givetvis halva natten. Vilket i vanlig ordning stör min nattsömn och jag vaknar som en zombie medan katterna hittar ett nytt ställe att sova på när jag har bäddat ihop bäddsoffan.

Normalt efter sådana nätter brukar jag försöka somna om då på morgonen när katterna lugnat sig. Idag var inte en sådan morgon. Jag skulle sätta mig i bilen och köra till mina föräldrar för att fira min fars födelsedag. När jag ändå var där borta i den delen av landet skulle jag gå in på Akademibokhandeln och köpa bläck.

Redan igår kväll konstaterade jag att jag skulle ge mig av tidigt. Snön föll och mitt mod med den. Jag visste att det inte skulle bli någon vidare trevlig körning. Och jag hade rätt. Hela vägen ner till Hässleholm gällde det att hela tiden vara med. Det var inte så att man kunde sitta och njuta av snölandskapet direkt. Var det inte snömodd så var det någon som var ute och rastade sina små hundar. Hundarna var så små att de hoppade ut i hjulspåren som var snöfria. Så där kom jag i 80 och börjar försiktigt bromsa lite och försöker gå ut för att undvika de där djuren. Då ser hundägaren mig och börjar dra i kopplet så hundarna kommer ur vägen, samtidigt så känner jag att bilen som nu är ute i modden börjar kränga lite härligt och jag får möte. Det ordnade upp sig, bilen fick fäste och jag kom förbi utan att hundarna fick sätta livet till.

Så nu har jag bläck till min penna, den är fylld och den skriver som den ska. Nästa steg är väl att se över vilka pennor jag har fyllda. Vissa av dem måste jag nog se till att rengöra och låta vila ett tag. Det är ju tyvärr så att jag inte hinner använda alla pennor så mycket som jag skulle vilja. Men det är ju ett kärt besvär. Nu väntar soffan en stund innan det är dags att krypa ner och ta igen lite av den där sömnen man förlorade inatt.

En kommentar till “Snömög”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.