Snömos

När jag gick till sängs igår kväll var det barmark här i stan. Sen hände något och på morgonen när jag vaknade var det friska vindar och närmare 10 cm snö ute. Bättre där än inne förvisso men det var inte vad jag hade hoppats på. Det är mitten på november så det var ju något som skulle komma förr eller senare men det kändes ändå som att mitt humör sjönk en del.

Snöhelvete

Söndagen har gått åt till att studera. Eller i alla fall förmiddagen. Jag har nu läst in en hel del information som jag ska sätta mig ner och skriva om till nästa helg. Det ska bli två separata uppgifter på 2-3 sidor vardera och upplägget är det gamla vanliga. Man ska resonera om alla delar i uppgiften och visa att man har förstått vad det är man läst. Men jag har en hel vecka på mig att fundera över det innan det är dags för inlämning. En vecka där jag ska på APL besök, skriva ihop saker till projektarbetet, förbereda en kurs, gå på möten och så ska jag tydligen vara lärare också. Det är självvalt så jag har mig själv att skylla. Det blir inte många lediga kvällar denna veckan. Men på lördag ska jag till min bror och hans familj för att fira ett par födelsedagar. Då ska jag försöka och vara ledig i den mån att jag inte ska sitta och fundera på vad jag ska göra i form av skolarbete när jag kommer hem.

Det var lite av det ovan som gjorde att jag hade en del söndagsångest nu ikväll. Det känns som att jag missat något viktigt och jag kommer inte på vad det är. Antagligen är det inte något viktigt utan jag hetsar upp mig lite för mycket över småsaker. Nu när jag suttit i skypemöte med projektgruppen och insett att jag inte är ensam och vi har snackat lite om bördan så känns det bättre. En sak i taget och så måste jag komma ihåg att skriva ner viktigheter så jag inte glömmer dem. Det får bli melodin.

Lussebullsfika

Nu ska jag antingen sätta mig och läsa lite om magkänsla eller så ska jag kolla Netflix. Jag vet inte riktigt vad det blir, det får bli en överraskning helt enkelt. Jag vet att jag ska äta pepparkakor och dricka julmust. Det är den tiden på året och jag orkar inte hålla emot suget just nu. Åt lussebullar i eftermiddags men de var inte de bästa jag ätit, men pepparkakorna är fina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.