Som en vacker punkt

När så julen är slut så ska det firas. Med mat givetvis. Den stora högtidsstunden är kommen när man får äta annat än julmat. Vad är det då som ställs på bordet? Löksillen och den stekta sillen tillsammans med potatismos. Och jag som inte gjort något annat än ätit i tre dagar äter som om jag inte sett mat. Det är så nya smaker och så gott att man av bara farten tömmer grytan med potatismos, och det vet man ju hur man blir när man äter potatismos. Stoppmätt.

Åter igen har en stjärna gått ur tiden. Det här året har varit skoningslöst och kommer att bli ihågkommet som ett av de värsta på länge. I alla fall när det kommer till döda kändisar. Carrie Fisher dog efter en hjärtattack och med tanke på det liv hon levt så är det kanske inte så konstigt. Hennes bok Wishful drinking bjuder på många skratt men också en inblick i hur hårt ett liv kan levas. Att inte allt är som det ser ut i tidningarna med glättiga foton.

Det är bara några få dagar kvar av det här året. Så få att man nästan kan räkna dess timmar. Den som druckit ett glas i åminnelse av de som dött i år har haft ett fasligt jobb att slå i glaset. Många har varit gamla och deras död kom inte som en chock, andra försvann allt för tidigt.

Någon har sagt att det är inte fler kändisar som dör nu, det är bara det att man växer upp och får ett bredare spektrum av personer man känner till. Alltså den mängd kända personer som kan dö ökar med varje år man levt och upptäckt dessa kända personer. Det är säkert så, men 2016 som har haft sina fina stunder kommer inte bli ihågkommet för något fint. Det började för nästan exakt ett år sen när Lemmy Kilmister togs från oss. Jag är medveten om att han dog 28 december 2015, men ärligt talat, var det någon som förväntade sig att Lemmy skulle rätta in sig i ledet? Jag ger mig fan på att han såg vartåt det barkade och gav liemannen fingret. Sen har raden blivit lång, fram till Carrie Fisher. Jag hoppas att hon blir den sista. Som en vacker punkt på ett mörkt år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.