Som sirap

Jag vaknade i morse och ville inte gå upp. Ville inte somna om heller. Ville inte gå upp eller ligga kvar. Jag tog mig upp i alla fall. Bestämde mig för att i alla fall duscha och se om det blev bättre. Om det blev det så var det så lite att jag inte märkte det.

Jag valde att gå iväg till Espresso House för att äta frukost där ett par timmar. Eftersom jag kom iväg tidigare så var det gott om plats och jag kunde sitta där och dra på kaffet länge. Se på folket, lyssna på poddar, läsa artiklar och göra små anteckningar. Det är en verklighetsflykt och jag hade druckit en del öl och whiskey i går så jag tänkte att promenaden och kaffet skulle få igång mig.

Men inte heller det gav någon vidare effekt. Jag handlade och gick hem. Kände det som att ett helt berg av saker låg framför mig. Jag dammsugade, strök tvätten, jobbade lite och fixade lite med studierna. Jag fick också in en timmes ryggläge på sängen.

När jag satt där och drack kaffe så läste jag en artikel om hur föräldrar sjukanmäler sina barn för att åka på resor mellan loven. Kommentarerna till artikeln tyckte till största del att föräldrarna gör rätt. Jag ville skriva om det idag. Men jag känner inte att jag har orken, att skriva om det på det sättet som jag känner att det förtjänar.

Så jag sitter här och ser på House of Cards. Det känns som att jag borde komma i säng tidigt, med tanke på att jag satt uppe ett tag igår och inte varit så pigg så borde det gå lätt att somna ikväll. Dagen har varit som sirap även om det har känts som om tiden sprungit fram. Helgen har försvunnit och den har inte lämnat mig utvilad och pigg. Men nu tar snart en ny vecka sin början och det är bara att bita ihop och gå framåt om än med små steg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.