Söndagsmiddag

Så sitter man här på söndagens kväll och man funderar lite över hur helgen har varit och blickar fram lite mot veckan som kommer. Just nu lämnar jag kommande vecka därhän. Den kommer tids nog ändå. Helgen har varit produktiv. Idag har jag pluggat en hel del och känner att jag ligger nästan i fas med vad jag ville ha fått gjort. Jag hade hoppats på att fila lite på min frågeställning men jag har den i alla fall klar för mig så jag är inte så orolig.

När jag var och firade andra jul hos mina vänner i Falkenberg så fick jag ett paket med snapsar. Jag är inte den som snapsar till vardags och i kylskåpet står redan en omgång med Svenska snapsar som jag fått av mina föräldrar, jag tror det var förra julen. Det hade ju kunnat vara en present som man ser att man inte får ut så mycket av, men jag fick ganska snart en annan bild i huvudet.

Under den veckan så hade jag dessutom varit iväg till universitetet i Växjö och de hade tryckt väldigt på det här med att planera sin tid och till och med hitta tillfällen då man inte skulle plugga. Detta med tanke på att vi har två kurser nu som löper samtidigt så det blir en hel del att arbeta med och att försöka hålla isär. Så tanken som kom upp i mitt huvud när jag satt där med presenten i handen var: Söndagsmiddag. En middag varje söndag då jag ser till att göra något rejält till middag, typ stek eller liknande och till det dricker jag öl och en snaps. Just nu har jag femton snapsar, eller ja nu är de bara fjorton, att beta av. Så jag har femton veckors söndagsmiddag framför mig. Sen kan har jag ju vodka som är det jag helst snapsar på så jag klarar mig lätt fram till sommarlovet. Hur jag gör med beskarna vet jag inte men målet är att det ska drickas upp.

Men varför en söndagsmiddag? Det är ju något jag egentligen skulle kunna ägna ett helt inlägg åt givetvis men jag gillar hela grejen. Det är kanske inte så mycket bättre mat men man tar sig tid och sitta ner och fundera lite över helgen och det som kommer. Sen med ölen och snapsen så tar man liksom udden av det hela och man blir mjuk och medgörlig. Ett annat skäl är ju att det är taktiskt riktigt att ha det på en söndag. En lördag så kan ölen (och snapsarna) bli flera och så slutar det med en bakfylla. Nu blir det en öl och en snaps och sen är det bra.

Igår satt jag en stor del av dagen med inlägg till bloggen och så städade jag. Det har gjort att jag har funderat på det där med skärmtid. För det går sådär måste jag säga. Det är lätt att säga men sen har man alltid något som gör att man måste sätta sig vid någon typ av skärm. Det är knepigt. Men jag visste ju att det skulle bli det svåraste att ta tag i.

Det har varit en produktiv helg jag har till och med skrivit lite på boken. Väldigt lite men det är ändå steg framåt. Allt räknas. Men då har jag också känt mig lite hängig. Tänk vad jag skulle kunna göra om jag känner mig pigg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.