Söndagsstek

I morgon är det dags för  jobb igen. Dagen har spenderats med skypemöte och sen bara en promenad till affären. Det har inte varit något avancerat. En vanlig söndag helt enkelt. Även om det händer lite så är det vardagliga saker och sådant som inte går att undvika. Jag har till exempel svårt för det där med att veckohandla och det är väl min ekonomis nederlag antar jag.

Lammstek

Just nu står en lammstek i ugnen. Det vankas söndagsstek i det här hemmet ikväll. Och ett par dagar kommande vecka. Det lär bli över så jag kan frysa in lunchlådor till så många dagar som rotfruktsgratängen räcker till. Det blir lätt så när man småhandlar under veckan. Det var inget planerat över huvud taget. Den låg där i disken och med 30% rabatt så kunde jag ju inte låta den ligga kvar. Just nu önskar jag att jag hade lagt den i lergrytan istället. Det får bli en annan gång.

Jag tänkte att mitt ben blivit bättre. Tidigare när jag varit ute så har jag tagit av mig strumporna när jag kom hem för att de inte skulle skära in i benet på mig. Det gjorde jag inte idag. Det kändes bra och jag kände inte att det svullnat jättemycket. Istället lade jag mig på sängen för att vila en timme. Sen kan jag säga att det kändes i benet. Det var inte ett av mina bästa beslut att göra så. Det har släppt och svullnaden har gått ner efter ett par timmar med benet högt.

Jag hade önskat mig ett glas vin till steken ikväll. Men det finns ingen bag in box här till handa och att öppna en flaska en söndagskväll känns lite lyxigt. Det får gå med en öl. Det är ju trots allt söndag och lite får man ju se till att njuta när man lagat till en så fantastisk middag som färdigmarinerad lammstek och rotfruktsgratäng i påse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.