Spännande

I morgon drar det igång. Då blir jag universitetsstudent, det var något som jag för bara något år sedan inte hade en tanke på att bli. Snarare tvärt om. Det ska bli spännande, jag är något nervös och jag inser nu att jag inte har packat något och jag höll på att glömma första uppgiften på jobbet. Det hade ju varit snyggt att komma dit och missat första uppgiften.

Kurslitteratur

 

Listan med böcker som vi ska använda oss av känns lång. Och det är bara den här terminen. Sen kommer det nya terminer och nya böcker. Det känns som att mitt läsande av andra böcker kommer konkurreras ut av kurslitteraturen.

Den här dagen har bara rusat fram. Det var en del som skulle lösas och det känns som om jag knappt har kunnat hämta andan. Började på Bedömning för lärande – BFL idag på jobbet. En kurs där vi i grupper med andra lärare ska testa olika tekniker för att bedöma elevers lärande. Tanken är väl att man via andra kollegor ska hitta tekniker som kan funka även för en själv. Just nu känns det lite luddigt även om jag har en hyfsad bild av vad det ska leda till. Vägen fram till målet är viktig även den för att nå målet. Det måste vara tillåtet att göra fel och dra kunskaper ur det för att ta sig framåt. Ska bli skoj att se om jag kan hålla isär detta från mina studier, kanske kan jag dra nytta av det i både jobbet och pluggandet framöver.

Nu ska jag fundera över vad jag ska packa. Det är ju en del viktigheter som jag vill ha med mig och en del som jag måste ordna till här hemma. Men i morgon börjar det alltså och jag känner mig lite spänd inför det som väntar. Tänk om alla är elaka mot mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.