Städdag

Jag var trött när jag vaknade. Jag låg kvar och vräkte mig ett tag innan jag insåg att klockan började närma sig tio och det var bara en timme kvar till tvättiden. Med andra ord var det bara att släpa sig ur sängen och inleda dagen. Det fanns ett digert program.

På torsdag kommer mina föräldrar hit och även om de inte ska bo hos mig utan i en stuga inte långt härifrån så kan det ju faktiskt innebära ett besök hos sonen. Alltså måste sonen städa. Och nu ni som brukar säga att man inte ska bry sig om röran och så kommer man in och inser att röran består i att det ligger en tidning slarvigt slängd på soffbordet kan gå hem. Nu pratar vi att röja ordentligt. Inte bara för att mina föräldrar kommer på besök det har varit en bra motivation, men jag behöver verkligen göra det här.

Redan har jag varit ner med tre eller fyra kassar med skräp som jag har hittat när jag börjat lyfta på saker. Massa papper som legat och skräpat här i diverse högar som jag har lyckats få ner till pappersåtervinningen. Fortfarande ser hallen ut som ett bombnedslag men det är mest för att jag har strategiskt nog ställt allt som ska slängas där så jag nästan får kliva över det för att komma ut. Det gör, förhoppningsvis, att jag tar med mig lite varje gång jag går ut och snart är hallen tom.

Sen skulle jag ju plugga med. Det är synd att den väntande deadlinen inte motiverar mig lika mycket att plugga som mina föräldrars förestående besök motiverar mig till att städa. Då hade jag utfört stordåd inom mina studier. Jag hade nog redan varit klar. Istället får jag tvinga mig till att sätta mig ner och läsa och skriva. Det är nästan så att jag får säga att om du läser tio sidor nu så kan du få städa en kvart sen. Och med tanke på vad jag tycker om städning, säger det en hel del om min motivation att studera just nu.

En kommentar till “Städdag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.