Stefan Borsch


Stefan Borsch – Minns att jag finns

Om förra veckans skiva mest var en låt så är denna veckans mest av allt en albumtitel. För det är en skiva som jag gått förbi ett antal gånger i Myrornas skivbackar och varje gång har jag tänkt att det är en ganska sorglig titel det där ändå. För Stefan Borsch var rösten i Vikingarna mellan 73-78 och sen gjorde han ett uppehåll i musiken.

Men så 1981 kom den då, solodebuten, med den ganska sorgliga titeln. På baksidan har Bert Karlsson skrivit att man kan sätta vilken låt som helst i händerna på Stefan och det låter bra. Nu tycker väl jag att det är en liten överdrift, men han fick ju trots allt en hit med Vid en liten fiskehamn, en låt som många dansband senare gjort sina versioner av.

Men den där titeln är svår att se bortom. För man skulle ju kunna tänka sig att en grupp som tappar en bra sångare kommer få problem att hitta en ny. De hade ju släppt sex stycken skivor i Kramgoa låtar när han hoppade av. Men man kan ju inte säga att Vikingarna som nu hade Christer Sjögren vid mikrofonen gick ner sig. Så kanske är titeln på skivan inte är så konstig trots allt.

Att alla låtar som sätts i händerna på honom vet jag inte om jag kan hålla med Bert Karlsson om. Versionen av Björn Afzelius Evelina är både tamare och plattare än originalet även om han får till uttalet av Köbenhavn ganska bra.

Det är en skiva som är en tidsdokument om hur dansbanden lät på 80-talet. Borta är det experimentella och man tar inte ut svängarna som man gjorde under 70-talet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.