Stevie Nicks

2016-09-28-18-13-14

Stevie Nicks – The wild heart

När jag ser eller hör namnet Stevie Nicks så tänker jag på ett minne. Scenen i School of rock när Jack Blacks karaktär super ner rektorn på skolan för att få åka iväg med klassen på Battle of the bands och då spelar han Stevie Nicks på en jukebox för rektorn som älskar låten Edge of seventeen.

Den låten är inte med på det här albumet, den var med på hennes debutalbum och detta albumet kom ut 1983 och är lite lugnare. Men det är ett album som jag gillar. Det är ganska lugnt och avslappnat och hon har en röst som jag gillar. Även om det har hämtat in lite mer syntar eftersom albumet är inspelat när vi tagit ett par kliv in i åttiotalet.

Stevie Nicks, som är kommen bland annat från Fleetwood Mac är, en person som har haft ett ganska hårt liv. Vilket inte är ovanligt för artister som varit igång under 60-70-talet. Det har varit droger och alkohol och en affär med den då gifte Mick Fleetwood. Men det har även ryktats om häxkrafter och annat spännande. Något som Stevie har nekat till kategoriskt men hennes särpräglade stil har gjort att ryktena levt vidare trots att hon sagt att hon har stor respekt för det mystiska och det gotiska trots att hon inte praktiserar någon form av religion eller liknande. Det har lett till att hon fått en roll i en säsong av American Horror story där hon under ett par avsnitt spelar en fiktiv version av sig själv där hon verkligen har magiska krafter.

Detta är inte ett album som kommer gå till historien men det är ett album som kommer finnas i min samling. Jag gillar rösten som har inspirerat så vitt skilda artister som Cortney Love, Belinda Carlisle och Taylor Swift.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.