Strålande

Idag har det mesta handlat om projektplanen. Men nu är den klar och ska bara lämnas in. Problemet är bara att när jag loggar in för att göra det så finns det redan en inlämnad projektplan där. Från en annan grupp, som jag med andra ord inte borde se. Men där ligger den och jag kan inte göra så mycket. Får väl se om vi kan lösa det annars får jag maila det till vår mentor och ta upp problemet med kursledningen.

Men en sak jag tänkte avslöja idag var ju den där hemliga saken jag inte fick avslöja förra veckan. Det var så att Design läraren på Teknikprogrammet kom och frågade om våra treor kunde hjälpa till att tillverka ett pris till Guldgalan. Tanken var då att det skulle bli ett pussel och att temat var Halmstad Heroes. Längre än så hade man inte kommit och man ville bara se om vi kunde ställa upp och hjälpa till. Givetvis ställde vi upp, allt för att få ett skarpt projekt till eleverna och det var en utmaning som skulle testa deras kunskaper och färdigheter.

Halmstad guldgala, pris

När projektet väl tog fart och man hade enats om en modell för hur priset skulle se ut så var det bara att dra igång. Det blev några intensiva dagar med mycket problemlösning på grund av saker som inte levererades i tid och bitar som släppte. Men till slut var det ändå klart. Ett stålmannenformat pris med ett H på. Delat i 10 delar så varje vinnare fick en del av helheten. En del som sen sattes på en liten hållare där det dessutom stod vilket pris företaget hade fått. Det som kom ut ur maskinen såg ut som ovan. När designeleverna fick tillbaka det, så blästrade de bitarna och polerade upp H:et så att det glänste lite extra.

guldgalan priset
Bild från Guldgalans sida

 

Resultatet blev snyggt även om jag nog personligen hade sett att man inte skulle blästrat bitarna utan hade gärna sett verktygsvägarna. Men det är nog bara jag som är lite nördig. Men eleverna gjorde ett bra jobb och även om det var stressigt och vi fick lite problem längs vägen så var de med och löste det. Det känns bra att dra lite positiva tongångar mot skolan där det annars handlar om hur mycket vi behöver spara och huruvida de ska påbörja den där renoveringen eller inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.