Svetten lackar

Så sitter jag här och svettas. Det åskväder som utlovades drog över mer norrut och det enda som kom var ett stilla regn med tunga droppar som fick asfalten att lukta sommar. Det fick också vindarna att avta så den svalkande effekt ett sommarregn brukar ha uteblev. Men det är inte anledningen till att jag svettas.

Två dagar i rad har jag vaknat innan klockan. Det kan vara en effekt av att jag numer sover utan täcke. Kanske är det så att jag vaknar för att jag sover bättre. Eller så är det helt enkelt så att min kropp har bestämt sig för att jag ska bli kissnödig tio minuter innan jag ska gå upp. Det har ju gjort att jag har mer tid på mig på morgonen. Har det gjort att jag kommit iväg tidigare till jobbet? Absolut inte. Istället njuter jag av att ha den där tiden på mig och jag kollar ett youtubeklipp eller två extra för att jag kan.

Så gjorde jag även i morse. Men jag kände att jag var lite trött fortfarande. När jag sen lämnade köket såg jag att Strindberg låg i sängen och hade det bra. Jag bestämde mig för att tio minuters vila på sängen är vad jag behöver, det passade även bra med min tidsplan.

Jag låg där och hade det bra med Strindberg som gosade med min arm och strax därefter kom även Elvis och ville vara med. Det kändes skönt. Klockan gick nog inte så fort. Plötsligt började jag fundera över lite saker som skulle lösas på jobbet. Sen tittade jag på klockan. Då hade det gått en halvtimme och jag var då ute i senaste laget. Som tur var så var alla andra på jobbet lite sena idag så ingen lade märke till att jag inte var där när jag brukar.

Dagen har gått i sakta mak och värmen har gjort att man inte rört sig så fort. Ju längre dagen led desto varmare blev det i verkstan och det började pratas om åska på radion, något som jag plötsligt började se fram emot.

När jag väl var hemma började jag tveka. Det är ju torsdag och i min nya satsning att komma i någon slags form innebär det en runda gågging. Då hade ett par åskknallar redan hörts och molnen började mörkna. Medan jag gick här och funderade började jag inse att det troligen inte skulle bli något och skulle det komma skulle det vara skönt att känna regnet som svalkade.

Så jag tog på mig skorna och siktade in mig på första zonen. Denna gången körde jag jogging varannan låt och gång varannan redan från början. Plötsligt insåg jag att jag kommit in i en bra rytm med långa gå låtar och lite kortare jogginglåtar. Men det kom att ändra sig. Lagom till jag var vid arenan och skulle under vägen så insåg jag att låten jag hade i öronen att jogga till, Håkan Hellströms Mitt gullbergs kaj paradis, är ganska lång och på andra sidan vägen var det inte uppförsbacke, det var trappor. Men det gick bra.

Till och med när jag kom till andra passagen under en väg så innebar det löpning nerför och sedan uppför trappor. Det löste sig då med men jag kan ju säga att jag var ganska mör när jag kom upp. Sen var det bara att kämpa på.

Regnet kom, med tunga stora droppar som föll med en halvmeters mellanrum kändes det som. Sådana där droppar som träffar en som små bomber när de slå ner. Det blev däremot knappt blött av det. Dropparna dunstade så fort de nådde marken. Jag däremot var blöt, men det var av svett och det är jag nu med. Inte på samma sätt men jag tog ett bad nu ikväll för att tvätta av mig och nu eftersvettas jag från det. Det känns okej, jag ska snart leta upp sängen, läsa lite och sen sova. I morgon vankas morgonmöte och jag vill inte stå där över hotellfrukosten och gäspa inför företagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.