Tala ut

Så jag kom i säng i tid igår och i morse så gick jag upp när klockan ringde istället för att ligga och dra mig. Så vad gjorde jag då med den där extra tiden jag hade? Kollade youtube och drack kaffe. Det var väl produktivt av mig. Eller det kunde det ju varit om jag hade använt kvällen till att plugga. Har jag gjort det? Inte då, den har gått åt till Netflix. Kanske är det nästa steg i hela det här. Att lära mig använda tiden till något vettigt.

Halmstad slott

Jag läste tidningen i morse och en av insändarna fångade mitt intresse. Det är ju ofta ett slags Ring P1 i lokalformat och idag var det en person som varit och sett Tommy Körberg och var väldigt besviken. Personen hade betalt nästan 600 kronor för att höra Tommy sjunga och det hade han gjort. Men han hade dessutom haft den dåliga smaken att uttala sig politiskt under sitt uppträdande. Det var detta som gjort skribenten upprörd. Tommy skulle ju göra det han gör bäst, sjunga tills han stupar, inte prata politik.

Jag slogs av att det är svårt att vinna i den här världen. För inte allt för länge sedan så var det många som var ganska upprörda av att idrottsstjärnor inte uttalade sig politiskt. Sen när Emma Green Tregaro gjorde ett politiskt utspel i samband med en tävling så blev det ett väldigt rabalder. Det är lite så där att man ska vara precis så som alla vill att man ska vara.

Men om nu någon ser något som man tycker är fel och man har den här arenan, varför ska de då inte ta tillfället i akt och göra sin röst hörd? För att sporten eller musiken inte är politik? För att någon har betalt pengar för att se någon hoppa högt eller sjunga fint? Men det är ju inte tränade apor vi har att göra med. Visst kan de hoppa högre än de flesta och i Tommys fall sjunger han de flesta av banan men om man har så många öron och ögon som lyssnar så är det ju självklart att man verkligen lättar sitt hjärta. Det är helt naturligt och inget som jag eller någon annan kan göra något åt.

Insändaren menade att det var fel, inte bara för att denne hade betalat dyra pengar för att höra honom SJUNGA, utan för personen Tommy vände sig mot var inte där och kunde försvara sig. Om vi nu skulle ha den åsikten och det målet att alla vi pratar om ska vara där och kunna försvara sig så hade det ju blivit väldigt många tysta stunder på de flesta håll. Kanske lever skribenten efter den devisen men jag ställer mig tveksam till det. Jag tvivlar på att någon klarar leva upp till de kraven som hen tydligen ställer på andra. Och nej det gör ingen skillnad för att hen har betalt dyra pengar för att komma in. Det är inte ett skäl att få diktera vad som sägs eller görs på scen. Vill man höra någon sjunga och inget annat så får man snällt gå och köpa sig skivan istället.

En kommentar till “Tala ut”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.