Tankar på kvällen

Så har börjat se på Sons of Anarchy. Det verkar lovande än så länge, den får två säsonger på sig att övertyga mig. Men som sagt, det verkar lovande, den har startat starkare än Breaking Bad.

Har tänkt en del på det där med yttrandefrihet. Ofta så hörs ”men det får man ju inte säga i det här landet.” Inte sällan kommer det efter direkt rasistiska eller andra korkade uttryck. Att man inte får säga saker är ju inte sant. Du får säga det, men bara för att man får så betyder ju inte det att man måste.

Om man nu känner att man trots allt måste yttra det man har på hjärtat så får man ju också räkna med att få mothugg. Det betyder inte att någon vill inskränka din yttrandefrihet, det är helt enkelt så att personen i fråga nyttjar yttrandefriheten.

Sen är det ju givetvis så att vissa uttalande faller under förtal och annat, men inte heller det betyder en inskränkning i yttrandefriheten. Det betyder bara att om du yttrar något som faller under den, eller någon annan lag, så får du också vara beredd på att ta konsekvensen av ditt handlande. Men just att ta ansvar för sina uttalande brukar inte vara något som den som yttrar det vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.