The O’Kaysions

2016-08-12 19.30.12

The O’Kaysions – Girl Watcher

Jag såg den här skivan ett antal gånger i skivbackarna innan jag beslutade mig för att ta den med hem. Sen blev den liggande länge i hyllan. Det var helt enkelt så att jag hittade mer spännande skivor som jag ville lyssna på. Det gjorde att det var ett par månader efter jag hade köpt den som jag upptäckte att skivan var helt inplastad.

Här satt jag alltså med en skiva som var helt ospelad, köpt för 10 kronor. Enda felet med det hela är att i ena hörnet är där ett hål rakt genom plast och konvolut och där har det kommit in fukt som har gjort att det har blivit en mögelfläck på omslaget. I övrigt är det en skiva i perfekt skick.

Så jag satt där i valet och kvalet. Jag hade ju köpt skivan för att lyssna på den,men då hade jag ju inte vetat att den var ospelad. Smatidigt blir man ju nyfiken på vad det är för en skiva som aldrig har blivit spelad. Och omslaget ger upphov till en del frågor i mina ögon. Det ger lite 80-tals vibbar men samtidigt så vittnar badkläderna på att det nog troligen handlar om något från 70-talet.

Min vana trogen så vände jag mig till google och sökte på The O’Kaysions. Wikipedia beskriver dem som blue eyed soul från North Carolina. Det visar sig att gruppen bildades redan 1959 och de hade sin stora enda hit är just titelspåret från denna skivan, Girl Watcher som kom redan 1968. Google är ju givetvis min vän och plockar snabbt fram ett youtubeklipp åt mig.

Det är sex välklädda herrar som dansar på ett sätt som bara vita kan dansa till något som kan kallas blue eyed soul. Det vill säga lite stelt och konstlat. Det låter lite som en tamare version av Tom Jones. Han skulle säkert kunna göra sången rättvisa på ett helt annat vis men istället är det sångaren Donnie Weavers något späda och försiktiga röst som hörs. Det är en helt okej låt och den sätter sig fort på hjärnan.

Men så är det, jag vet inte om skivan är bra. Jag har inte öppnat den än. Jag kommer nog inte göra det heller. Men jag kan bjuda på youtube klippet i alla fall. Det finns en bättre version på youtube, men då får man inte den vackra dansen till. Så håll till godo.

En kommentar till “The O’Kaysions”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.