Tidig kväll

Så var det fredag och fredagar är alltid trevliga. Idag körde vi lite annorlunda på grund av lite sjukdomar och ledighet på en del lärare så det blev ett lite annat upplägg på dagen, det har blivit mer teoretiskt arbete och lite mindre gjort i verkstan. Det innebär att jag har fått en del datorarbete gjort också. Sånt är alltid trevligt att få gjort och det är ofta det man skjuter på.

Fredagsskivan, Mixed Emotions, LP, Vinyl

Fredag innebär också att jag slutar lite tidigare än normalt och även om jag satt kvar och pratade en stund med en kollega så blev det ändå att jag kom iväg tidigare än jag brukar göra under veckan. Tanken var att jag skulle plugga när jag kom hem. Men nu när jag är hemkommen är jag mest bara trött. Får nog bli en liten tupplur på soffan först.

På vägen hem så gick jag inom Emmanus och shoppade lite. Givetvis var det skivorna som lockade. Resultatet av det kan ni skåda ovan. Ett tyskt band som 1987 släppte den här skivan som heter Deep from the heart. Bara omslaget skriker ut 80-tal och det gjorde att jag inte kunde gå förbi den. Första spåret lät lite som Status Quo fast utan Boogiegung och med lite härliga 80-talssyntar. Det var en ganska trevlig bekantskap och jag gillar herren i hatt som har det helt fantastiska namnet Drafi Deutcher. Eller hade, han är död sen 2006 och den hårfagre sångaren i tidsenlig stentvättad jeansjacka hette Oliver Simon och gick bort 2013. Så kanske har jag gjort ett toppenfynd för min tia?

När jag stod och väntade på att få komma till skivbackarna, det var mycket trafik därinne idag, så spanade jag lite bland pocketböckerna och plötsligt var där ett namn jag kände igen mycket väl.

Sven Eric Liedman, Böcker, Kunskap

Sven-Eric Liedman har skrivit en av de texter som jag för tillfället jobbar med på universitetet. Så den fick definitivt följa med hem. Jag gillade huvuddelen av hans text som vi precis läst så detta kan bli intressant läsning framöver. Om jag får en stund över där jag har tid och ork att ta mig an ytterligare en bok. Även en bok av Malcolm Gladwell som skrivit en bok som heter Blink! med undertiteln Den intuitiva intelligensen. Även det går rakt i linje med vad vi håller på med just nu. Det är dessutom en författare som jag vet skriver bra och på ett medryckande sätt. Kanske kan jag hämta något därifrån i framtida arbeten.

Men först alltså ryggläge i en halvtimme, sen lite mat och studier innan det blir en tidig sänggång. I morgon ska vi har arbetsdag då vi ska med ettorna till Försvarets dag så de får visa upp sina lokaler och vad de sysslar med för att på så sätt kunna locka framtida rekryter. Det betyder att klockan ringer 04.50 i morgon också. Det är hårt ett hårt liv och orättvist är det. Det är bara att vänja sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.