Tidsskillnad

Maskinen skulle komma vid lunch idag. vår fina nya HAAS ST-10 svarv. Därför blev det lite lätt panik när rektorn kom in och pratade tyska om en grosse maschine. Det visade sig att lunch för den estländske chauffören betydde 08.00. Tyska kunde han, men han kunde inte den typen av tyska jag kan, vilket är en blandning av tyska, engelska, svenska och teckenspråk. Efter många om några men och en mugg kaffe fick vi i alla fall ur honom var han hade bilen. Sen när vi bara dirigerat honom rätt och hittat en truckförare som var villig att lyfta av en maskin på 3,5ton värd 400000kr så kunde dagen återgå till det normala. Men det gör u att en del frågor uppkommer. Varför skickar man en chaufför som inte kan engelska? Tyska funkar ju och på en skola kan man ju tänka att det finns någon som kan det men kanske inte på yrkesprogrammen.

Regn, shorts, Löpning

Regnat mer eller mindre hela dagen. Det gjorde ju att man inte såg fram emot löprundan direkt, men det var bara att dra på sig kläderna och sätta sig i soffan. Jag har ju astma så jag brukar skylla på att jag måste låta Bricanylen verka. Nackdelen med det är ju givetvis den uppenbara. Det är så svårt att resa på sig igen. Då är det bra att ha kurslitteraturen liggande. För bara genom att läsa en 10 sidor så fick jag viljan tillbaka att göra något annat. Vad som helst förutom att fortsätta läsa och eftersom jag var klädd för löpning så fick det bli så. Så man kan säga att jag har kurslitteraturen att tacka för att jag tränade idag.

Då inträffar nästa chockartade händelse. Efter uppgraderingen till iOS9 så ville inte Runkeeper starta musikspelaren när jag startade en ny löpning. Jag sprang alltså helt utan musik. Det var en skräckupplevelse vill jag lova. Kan man göra så egentligen? Gills den löprundan nu? När jag insåg att det gick ju trots allt att springa utan musik så tuffade rundan på. Lite längre och jag kapade ytterligare 20 sekunder på  rundan idag. Om ett par veckor så är jag runt mitt andra varv. Om hälsan vill och vädret tillåter.

Löpning, Träning

När jag var på väg till slingan så frågade jag mig hur länge till jag känner att jag kan ha shorts och tshirt på mig på mina rundor. Det börjar bli lite kyligt nu och regnet mer frekvent. Snart är det dags att pälsa på sig lite extra. Men ett par veckor till kan det nog gå. Kanske hela oktober ut?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.