Tillbaka till verkligheten

Så var det dags att dra på arbetskläderna igen efter några dagar i universitetsvärlden. Det är intressant att komma tillbaka och nu när det är i uppstart och förberedelser för ettornas praktik pågår för fullt så är det dessutom lite hektiskt. Men det tar inte så lång tid innan man är inne i det igen. Nu är det dessutom tid för nytt schema och då är det ju inte så lyckat att det programmet utsätts för en DDoS attack. Som tur var så hann jag få ut ettornas schema på morgonen i alla fall.

Jag ska inte sticka under stol med att jag har fått ett betydligt trevligare schema nu under hösten. Det är något jag ser fram emot även om mina onsdagar är ganska trista när jag inte har min första lektion förrän efter lunch. Det gör att den dagen blir lite stympad. I och för sig kan jag ju använda den där halvdagen till att göra sådant som måste göras. Planering och annat.

Måndag och tisdag är mina lektioner klara ganska tidigt. Idag var det över halv tre. Då var tanken att jag skulle byta hem och sen köra hem och göra en liten översiktlig planering över mina studier. Men istället satt jag kvar på jobbet, skrev ut studiehandledningarna, vilket i och för sig ligger i linje med min tanke, men när jag kom hem så blev det inte så mycket studier. Däremot ett bad och så tittade jag på det intressanta programmet Idévärlden och någonstans där i badet så funderade jag lite på det där.

Jag går i vågor. Just nu är jag väldigt inne i att det jag lyssnar på, läser och tittar på ska ge mig något. Jag vill inte mata mig själv med ”skräp”. Det är i de här perioderna jag funderar på att läsa mer filosofi och letar efter podcasts som går på djupet och så vidare. Jag vet att det är något som går i vågor och ibland väljer jag att följa med den och ibland låter jag den komma och gå. Men det är en tid då jag blir ganska ointresserad av sådant som är till för att roa enbart. Det blir då ganska oviktigt för mig att följa en massa skojiga serier på Netflix. Istället letar jag efter dokumentärer och liknande.

Samtidigt vet jag att om ett tag så vänder det och jag vill inte ha de där tunga sakerna utan då vill jag ha de där skojiga komediserierna istället. Jag önskar att jag skulle kunna slå ihop det och blanda upp det lite. Då tror jag att jag skulle trivas bättre. Men jag ska inte säga att jag inte trivs just nu. Det är ju av intresse som jag gör det ena eller det andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.