Tonix – Santo Domingo

Tonix – Santo Domingo

Sida A: Där bara månen ser (Under the moon of love) / Tornerai tornero / Forever / Sen fann jag dej (We made love) / Fick du tjata på din mamma (Did you boogie…) / Ingen ser min tår / Wild side of life

Sida B: Sol, regn och snö / Sweet little rock’n roller / Ett fång av rosor (Piger) / Reggae hela natten lång (Reggae like it used to be) / När jag miste dej (Since you walked away) / Det är du / Santo Domingo

Tonix är bandet från Mönsterås som har gått genom utan att göra jättemycket väsen av sig. Det betyder i dansbandsvärlden att man har haft några Svensktoppslåtar men inte något som sticker ut. Definitionen är min egen. De har ett släktskap med Matz Bladhs i så månde att sångaren på det här albumet, Göran Lindberg, senare blev sångare i det bandet istället. Detta är en sjuttiotals skiva och även om den är från 77 så trodde jag den skulle vara roligare. Kanske får jag omvärdera min åsikt om dansbandens roliga sjuttiotal.

Men man kan ju få en del funderare när man tittar på låtlistan. Sweet little rock’n roller sticker ju ut lite. Men kanske inte så mycket som en cover på en reggaelåt. Det måste man väl säga att det sticker ut lite. Annars är det bara inte så mycket att säga. Det låter bra, det är samspelt och saxofonen finns där och hörs ibland. Men i Wild side of life och Sweet little rock’n roller så visar de att det är rocken som har legat dem varmt om hjärtat en gång i tiden och det är där de startat när de börjat spela en gång i tiden. Men i övrigt är det just hjärta och smärta som är så vanligt förekommande i den här genren som sätter tonen för albumet. Och det finns kanske en viss ekonomisk tanke bakom. Men det hade varit roligt att se vad de kunde göra om de stannat kvar i sina lite mer rockiga rötter.

Men den där reggaen som de har är det inte så mycket bevänt med. Om man lyssnar noga kan man nog höra att det finns en baktakt där men det går lite för fort och det är lite så att man nog kan passa in ett vanligare danssteg till det, kanske kan man bugga till det när de bräker “De blir rääggy hela natten lång.”

Jag måste säga att jag gillar de där Fan clubarna som fanns då. På det välbevarade innerkonvolutet så finns frågan om man vill bli medlem i TONIX-Ligan. Och så står det en adress till Kalmar. Ibland blir jag sugen på att dra iväg ett brev och se om någon svarar. För vem vill inte vara med i TONIX-ligan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.