Tony Sciuto

Tony Sciuto – Island nights

Ett omslag med en man som lätt skulle kunna vara plockad ur en maffiafilm från sjuttiotalet måste ju vara tecken på en bra skiva. Det låter väl inte riktigt som det ser ut kanske, det är mer polerat. Det är ett album som kom ut 1980 och det brukar sägas att ett nytt decennium behöver tre år på sig för att komma igång så det är mer sjuttiotals pop än åttiotalets plastiga ljudbild som kommer över en. Även om man börjar skönja det som komma skall inom musiken.

Tony Sciuto är en produktiv herre och har förutom sina egna album varit med och skrivit till Tina Turner och Nick Kamen för att nämna två. Med detta albumet lyckades han ta sig in på topp tio i Japan. Det är inte illa för en kille som tiggde till sig en gitarr av sin mamma och sen lärde sig spela genom att lyssna på musik och läsa musikböcker. När han sen såg Beatles så visste han vad det var han ville göra. Det var då han valde att börja studera musik.

Sedan dess har han varit aktiv inom musiken. Förutom en handfull egna album har han som sagt skrivit en del till andra. Dessutom har han skrivit musik till film och tv serier, där den mest kända är Huset fullt där han också var en del av John Stamos rollfigur Jesses band Jesse and the rippers. Även om jag var en hängiven tittare så är det inget jag kan säga att jag minns.

Men albumet låter bra och jag kan förstå att det har blivit släppt tre gånger. Eller det kan jag inte riktigt förstå men jag förstår att det släpptes först på LP och senare även på CD, då med bonuslåtar, men att man senare släpper den på CD igen med yttlerligare nya bonusspår är väl att ta i. Men det är ett bra rockalbum med Sjuttiotalets piano- och gitarr-rock blandat med balader som i många fall står sig bra även idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.