T’pau

T'pau

T’pau – Bridge of spies

Det här är ett band som jag, till skillnad från Charizma förra veckan, har en viss relation till. Jag har ju faktiskt hört China in your hands men där tog det nog slut också. T’pau är ett band som för mig mest är något svåruttalat och med ett stråkarrangemang på sin största hit som är så lättigenkänt att jag en gång vunnit en handduk på den gamla radiokanalen Radio C4. När jag tittar genom wikipediasidan om bandet så bör det vara så att min bror hade deras greatest hits skiva på cd.

Detta är deras debutalbum och den sålde tydligen fyrdubbel platina i England där gruppen kommer ifrån. Det är en ganska spretig platta med pop och en del rock låtar men det blir inte så mycket bättre än China in your hands vilket i sig är en låt som jag inte riktigt förstår och då sitter jag med texterna framför mig. Jag kan förstå refrängen men just verserna är det lite svårare att förstå. Kanske är det inte meningen att man ska förstå. Det kan vara så för deras bandnamn är tydligen ett namn på en figur ur Star Trek.

Men jag gillar Carol Deckers röst. Den står sig bra efter 30 år även om inte musiken alltid låter vidare modern så skulle rösten verkligen slå i dag med. Det skulle nog gå att göra en hyfsad platta av det idag även om man givetvis får arrangera om låtarna lite.

Just nu är de ute och turnerar i England på sitt album Pleasure and pain som släpptes tidigare i år. Även om de nu åker som special guest till Nik Kershaw och Go west på deras turné. Fun fact är ju att det går att dricka ölen T’pau. Det är Bespoke Brewing Co. som har tagit sig an uppgiften och gjort tre stycken ale som man kan beställa i 3pack för 589kr eller i 12pack för 823kr. Jag gillar öl men inte så mycket att jag är beredd att betala de priserna för öl som är bryggd för ett ganska mediokert brittiskt band.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.