Tradition

Det har blivit en tradition med bio när det är jul. I alla fall för mig. Jag firar ju jul hos mina föräldrar och när juldagen kommer så är man aningen rastlös så då är det skönt att åka in till stan på kvällen och kolla på en film. 

I år finns det tydligen tre stora filmer som gäller nu i jul. En underbar jävla jul, En man som heter Ove och Star Wars. Jag vill komma bort från julen så den första är ju rökt redan där. Sen den andra, jag har hört att boken ska vara bra och alla verkar redan på förhand tycka att filmen är en succé, vilket gör mig avigt inställd. När något verkar bli så bra sätter jag mig emot det och bryr mig helt enkelt inte. Som med den där Milleniumtrilogin, varken sett filmerna,tv-serien, den amerikanska remaken eller läst böckerna. Det har blivit en sån sak jag helt enkelt inte ska göra. Sen är det då Star Wars. Jag har sett IV, V och VI, jag var och såg fyran när den kom med upphottade effekter någongång på slutet av nittiotalet. Det var en midnattsföreställning. Vad tror ni hände. Jag somnade. Så intresserad av de där filmerna är jag egentligen. De tre ursprungliga är okej, sen har det ju bara blivit crazy även om jag till viss del kan förstå George Lucas tankar om att han inte kunde göra I-III för tekniken inte fanns. Det är förvisso en ganska kass förklaring men den är i alla fall kreativ. 

Så det blir Spionernas bro. En thriller om spionutväxling mellan USA och Sovjet. Samtidigt är Bridge of spies titeln på T’paus debutalbum som jag skrev om tidigare i år. 

Egentligen borde jag inte gå på bio, jag blir bara irriterad på folket runt omkring. Det är ju ett av skälen till att jag väljer en film som gått ett tag och som inte är en av de stora filmerna den här helgen. Däremot har den fått bra betyg, det kan krävas när man ska sitta i mörkret i nästan två och en halv timme. 

En kommentar till “Tradition”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.