Tvätt, tvätt, tvätt

Åter igen vaknade jag till ganska pigg i ottan. Men det gjorde bara att jag insåg att jag kunde somna om och det skänker mig en hel del glädje. Det är skönt och jag har mitt alarm på av just den anledningen. Eller inte bara för den sakens skull, det handlar ju om att komma upp i tid också. Men att sova tio minuter till är skönt, sen att det gör att jag bara blir tröttare (enligt experter) gör det samma. Det är en vana som jag ser som en lyx.

Idag stod det tvättstugetjänstgöring på schemat. När det gör det är det bara att lyda, jag har inte lyckats få katterna till att ta hand om tvätten än. Det är något jag jobbar på, men det går trögt, jag börjar misstänka att mina katter är dumma som spån.

Så vad gör man när man tvättar? Jag har spenderat dagen med att kolla på Masters of sex som är en  småputtrig serie och en sån som jag har som backup när jag inte har något annat. Jag fick en tanke igår som jag på något outgrundligt sätt lockades av. Att börja se Game of thrones nu när alla hyllar den och jag kommer ligga evigheter efter alla andra. Jag har sett en eller två av säsongerna men det var något som gjorde att den inte riktigt föll mig i smaken, jag är förvisso inte en fantasyfantast och det kan ju ha varit det. Jag misstänker att det inte kommer bli så, jag har ju mina studier att tänka på och att inleda ett sådant maraton skulle vara dumt tror jag.

Istället tog jag en tur med bilen, jag tänkte mig öströö fårfarm och en fika där. Jag slängde in den sista rundan tvätt och åkte. Jag hade bokat tvättstugan till sju så jag hade tid på mig. Solen värmde i bilen och det kändes bra. Tills jag kom dit och insåg att måndagar har de stängt. Jag skulle ju kunnat kolla upp det ganska enkelt om jag bara hade kollat på nätet innan jag åkte men jag tänkte att det är ju kul att vara spontan. Istället fick det bli en tur på systemet och willys för att bunkra upp lite inför midsommaren som kommer. Så man slipper slåss med folket de sista dagarna.

När jag kom tillbaka visade det sig att jag inte fått igång den sista maskinen tvätt ordentligt. Så det var bara att dra igång den igen och vänta. Jag var lite orolig att den inte skulle hinna bli torr men eftersom det bara var skjortor och undertröjor så klarade det sig med en timme i torkrummet. Strykningen får vänta till i morgon. Jag har en box vin och ett avsnitt av Silicon Valley att ta hand om, jag har varit nog spontan för en dag nu tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.