Tvättdags

Gårdagen blev inte så som jag hade tänkt, vilken överraskning tänker nog många nu, det är ju lite så det har sett ut för mig den senaste tiden. Jag har en plan som jag skriver om och så går något åt skogen. Så blev det även igår.

2016-09-04 16.09.26

Jag vaknade med en rejäl träningsvärk, inte så förvånande även om jag trott att det skulle varit värre. Så förmiddagen gick åt till melodikrysset. Det var i stort sett bara det som hände även om man kan undra hur någon som vaknar runt halv åtta bara hinner med Melodikrysset som sänds mellan tio och elva på förmiddagen. Jag vet inte jag har en oanad talang för att skräpa bort tid helt enkelt.

Sen insåg jag att det inte skulle hända så mycket här hemma så jag bestämde mig för att åka in till stan och sätta mig på Espresso House och plugga där. Det var inte så lyckat. Jag var inte direkt ensam om att tänka att en stund på Espresso House skulle göra mig gott. Det stora problemet var ju att alla andra som var där hade inte gått dit med tanken att de skulle plugga. De skulle umgås. så där satt jag och försökte koncentrera mig på en bok som skriver om Homo economicus och Homo socilogicus medan min kropp skrek vid varje rörelse. Efter ett par meningar började tålamodet svika och tröttheten tog vid.

Jag tog helt enkelt och slog igen boken efter att ha läst två sidor, sidor som jag dessutom kom på att jag hade läst några dagar tidigare, handlade och åkte hem igen. Väl hemma tog jag lite eftermiddagsfika och sen tänkte jag vila en timme på sängen. Det blev drygt två timmar. Inte heller ovanligt och jag vaknade mer trött och seg än jag lagt mig.

Idag var det dags för tvätt. Och då även tid för studier och den städning som jag skjutit på allt för länge. Det inser man ju att det inte blir så mycket tid över till just studier då. Inte när man upptäcker att tvättkorgen var överfull istället för lite lagom halvfull som jag tänkte mig. Så det blev ett rejält lass tvätt och därmed en timmes strykning på eftermiddagen. Jag insåg att jag inte skulle ha så mycket att ta på mig i veckan annars.

Efter en snabb titt i studiehandledningen så la jag boken från igår åt sidan och plockade fram boken om arbetslivet istället. Den verkar väl lite mer intressant. Intressant var också att jag hade tänkt skriva ut en del från nätet innan jag gick hem i fredags. Kom jag ihåg det? Nej, jag kom inte heller ihåg att ta med hem böcker så jag skulle kunna förbereda måndagens lektion. Nu blir jag räddad av att rektorn kommer och presenterar sig för eleverna under morgonen och lektionen blir inte riktigt en hel lektion och jag kan då låta eleverna arbeta i böckerna istället för att jag ska stå och mässa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.