Upp och ner

Jag vaknade pigg och vid gott mod. Det kändes bra helt enkelt. Så jag hade tämligen gott om tid till att duscha och äta frukost innan det var dags att ta bilen till jobbet. Då började det. Jag kom ner till bilen och det gick inte att vrida om nyckeln i dörrlåset. Det var tvärstopp. Jag lät mig inte nedslås, jag funderade på att ta bussen men så kom jag på att jag kunde hämta en tändare i lägenheten och värma nyckeln.

När jag ändå var i lägenheten så tog jag för säkerhets skull busskortet fall i fall det inte skulle lyckas. Det gjorde det inte heller. Bagageluckan fick jag upp och en sekund funderade jag på att krypa in den vägen och låsa upp bilen inifrån. Men jag kom snabbt på andra tankar. det hade nog sett roligt ut om jag hade försökt med något sånt. Det fick bli en busstur till jobbet. Då upptäckte jag att jag inte hade hörlurarna med mig så jag fick traska upp till lägenheten igen. När jag var på väg ner så tänkte jag att jag går till jobbet istället och så fick det bli. Det blev en kall men trevlig promenad om än något vansklig på sina ställen.

Trots att dagen fick en inte helt optimal start kom jag ändå i tid till jobbet och jag kunde jobba på som vanligt. Tanken var att så fort vi slutade gå direkt hem för att plugga. Det fanns bara ett problem med den saken. Det var den där måndagen då det är möte. Det är varannan måndag och just den här måndagen var ju givetvis en sån. Det är sådant som kommer med jobbet så det var bara att tugga i sig.

Först prat om en kurs som drar igång snart som vi inte haft innan som verkar lovande och nog kan vara bra för eleverna. Sen kom det. Budgetsamtalet. Rektorn har varit och pratat budget högre upp och det är inte muntert. En begravning verkar vara en jubelfest i jämförelse med Halmstads kommuns ekonomi. Vi vet inte hur det kommer slå för tillfället och det är sådana summor att det är inte bara att vi får dra in på beställningen av kaffe eller material. Det kan handla om anställningar som inte förlängs. Och där sitter jag med ett anställningsavtal som går ut till sommaren.

Så det känns inte så bra just nu. Samtidigt finns det bara ett läge och det är att jobba på. Jobba på som att allt är som det ska och på torsdag ska vi sitta och titta på möjliga framtidslösningar hur vi ska kunna samarbeta mer med teknikprogrammet. Det finns för mig bara ett läge och det är att göra mitt jobb så bra jag kan. Det andra kan jag inte styra över. Jag kan bara tackla det som kommer.

Men det blir inget pluggat idag. Vilket jag vet är dumt eftersom det kommer ge mig mer stress framöver men det är samtidigt så att jag gräver ner mig idag och sen tar vi nya tag i morgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.