Urkul

Så sitter jag här, med ett glas vin och undrar var veckan tog vägen. Det har gått i 180 och det känns som att det är tid att växla upp under nästa vecka. Men det är skoj, för tiden går fort och man behöver inte försöka hitta på saker för att fördriva tiden. Istället får man försöka hinna med det man ska.

Det var både samtal med chefen om hur det går med jobbet och samtal med min VFU handledare om hur det går med praktiken. Så eftermiddagen har varit mest pratande. Sen gick jag från jobbet och traskade bort och köpte lite skivor. Det kändes skönt att plocka till sig tio stycken med en bred framtoning innan jag tog mig in till stan och via systemet tog bussen hem.

Fickur

Hemma väntade en glad syn. Två fickur som jag köpt å Tradera hade kommit och ett brev från en vän. Det känns trevligt att få sådana överraskningar när man kommer hem med tunga kassar och bara vill slänga sig i fåtöljen med ett glas vin. Ett av uren har Drott stämplat på urtavlan. Det jag har hittat om det är att det är ett sådant märke som importörer satte på no name ur för att de skulle se bra ut. Ofta Schweiziska urverk men på detta står det bara import. På insidan av boetten kan man se att det har varit inne för översyn någon gång. Just nu kan jag inte tyda vad urmakaren har ristat in även om jag använder lupp. Men det är ju en kul klocka att ha när man bor i staden som husar handbollslaget HK Drott, även om jag inte håller på dem.

Den andra är en lite intressantare klocka med mina ögon mätt. Det är en klocka gjord i Sovjet och den har det omisskännliga CCCP på urtavlan. Den är mer sentida än Drott uret och troligen av märket Molinja. Det är i alla fall vad jag kunnat söka mig till på nätet. Kanske inte den vackraste klockan men nu har jag en klocka från Östtyskland och två från forna Sovjet. Det är lite kul faktiskt. Båda uren verkar gå bra och hålla tiden. Det är ett gott tecken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.