Vackra dagar

Ibland blir jag frestad att göra avbön och lovorda februari. Ljuset återvänder och det är vackert om morgonen när jag tar bussen till jobbet. Men de där morgnarna har sina sidor. För det första är de väldigt få och för det andra är de ytterst kalla. Det är inget som jag uppskattar. Varken det ena eller det andra. 

  
I Nissan i morse flöt det is ut mot havet i en tämligen strid ström. På ett av dem stod det en mås och såg stolt ut. Jag fick inte med den på bild för den lyfte och flög mot biblioteket innan jag hann få upp mobilen. Så det fick bli en bild på isen istället. 

Dagen har rullat på. Jag har väl inte riktigt fått det jag ville gjort och det var väl inte riktigt med glädje som jag såg att klockan närmade sig BFL. Det skulle ju innebära att, hur intressant det än är, arbetsdagen skulle sluta en timme senare än vanligt. När sen fordonsläraren kom med en elev som bar på topplocket till min bil, blev jag väldigt sugen på att maila BFL ledaren och säga att jag inte kunde komma. 

Det hela gjordes inte bättre av att när jag skulle spänna upp toppen lite snabbt så fanns det inte så mycket att spänna i. Lite större motorer har ofta frostpluggar som sitter bra till att spänna över. Jag hade ett litet rör och en sned yta. Det var en aning nervöst men jag fick fast den och med ett skär på en dryg tiondel så blev den ren. 

  
Så även om jag blev fem minuter sen till denna omgångens BFL och att jag hade en ganska lång promenad hem så var det en så pass bra dag att jag hade ett ganska lätt steg. Just då kändes februari helt okej. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.