Väntans tider

Jag har varit ganska produktiv idag. Det som var planerat för den här dagen var att klockan 15.00 skulle vi ha ett Skypemöte i projektgruppen. Innan dess skulle jag läsa, läsa och läsa lite till. Så det var med boken i ena handen och pennan i den andra som jag satte mig för att äta frukost. Planen var att få läst en text innan klockan tolv för att kunna läsa en efter lunch. Jag måste säga att jag arbetade effektivt och hade två texter genomgångna strax efter klockan elva.

Då tog jag en paus från studerandet och ägnade mig åt något så rafflande som dammsugning. Innan jag ansåg mig klar hade jag skurat lite på toa också. För att inte bli helt inrökt i lägenheten bestämde jag mig för att gå och handla. Jag behövde förvisso lite pålägg men det var mest för att komma ut och andas som jag gick iväg. Väl hemma var det bara att sätta sig vid köksbordet och fortsätta. Det finns ett par texter kvar att läsa men jag är på banan i alla fall.

Skypemöte… jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det. Det är lite ovant att sitta och prata rakt ut i luften och samtidigt leta efter papper och lite textstycke i böcker. Det blev ett bra möte tyckte jag, vi fick ut en hel del och om inte annat så var det bra att stämma av lite och inse att jag inte är ensam i min förvirring om hur allt ska lösas. Nu har vi stakat ut en väg framåt. Jag hade ju börjat skriva lite redan tidigare men nu när jag har en tydligare ram så kommer jag börja om på ny kula. Kanske är det en omständlig process men det är den jag väljer för tillfället. Då kommer jag till slut ha dokument med diverse tankar och åsikter som jag kan använda mig av. Det kan visa sig värdefullt längre fram. Eller så inser jag om några månader hur fel jag hade, men då har jag ju fått bevis på att jag går framåt.

När vi lagt på så insåg jag att jag hade ett val att göra. Antingen satte jag mig i bilen och åkte ner till Helsingborg för att se matchen HIF-Göteborg, eller så satte jag igång med middagen. Planen var att jag skulle göra rotmos och det skulle ju rent teoretiskt gå att göra det efter fotbollen. Matchen börjar 17.30, varar i 90 minuter, plus paus och tillägg, då är vi framme på närmare 19.30. Sen ca 45min för att ta mig hem och så ska man göra rotmos i lergryta som tar 2 timmar och då är vi framme vid närmare 22.30. Eftersom köttet var tinat så var det ett ganska enkelt val. Jag valde en lugn söndag där jag kan fortsätta plugga och även förbereda inför måndagens lektioner. I avsaknad av kanal att se matchen får jag följa den på radion. Inte optimalt men det får bli så här den här gången.

Veckan som kommer blir en riktig härlig vecka med programråd, föräldramöte, möte och försvarets dag på lördag. Dessutom ska jag ha läst klart och skriva ihop något till min del av arbetet. Så det känns som att en lugn söndagskväll kan vara att föredra. En och en halv timme kvar till maten ska ut ur ugnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.