Varje steg kommer göra ont

Så är vi redan framme vid torsdag. Veckan har flutit på som en svettdroppe längs ryggen. Och det har funnits ett antal sådana i den här värmen. Det har inte varit lätt att hålla igång tankarna, speciellt inte när det blir senare på eftermiddagen. Tempot har inte varit högt kan jag säga. Varken på elever eller lärare.

Eftergårdsgens föräldramöte var jag inte vidare pigg i morse och hade det inte varit för ett möte på morgonen hade jag nog legat kvar en timme. Det var inte så att jag såg fram emot att gå till cirkelfysen som hålls för lärarna på torsdagar.

Det var första gången för mig och redan efter uppvärmningen förstod jag att det skulle kännas. Det var fyra stationer med tre övningar på varje. Den goda nyheten var att man bara skulle vara på varje station en gång. De goda nyheterna stannade där. De väldigt mycket sämre nyheterna var att alla övningarna såg sjukt jobbiga ut och att man skulle vara på varje station i 5.30 minuter.

Första stationen gick ganska bra. Men sen tog orken slut. Kan ju säga att det inte var vidare med luft i gympasalen och när vi försökte öppna dörren ut så gick larmet. Det var som om någon inte ville att vi skulle kunna andas.

De andra stationerna var helt enkelt en plåga. När jag stod inför sista stationen så var siktet inställt. På de fem och en halv evighetslånga minuterna skulle jag ta mig genom övningarna en gång. Det innebar fem armhänvningar där man landar på bröstet mellan varje, sen höga knän med en pinne ovanför huvudet följt at att klämma en pilates boll mellan armar och ben medan man låg på rygg och växelvis släppa med vänster ben och motsatt arm och vice versa.

Jag klarade mig genom de tre övningarna och fick till min fasa att det var tre minuter kvar. Även om jag var helt slut så kunde jag inte med berått mod bara maska bort tre minuter. Så jag fick ju ta mig tillbaka med höga knän och sen köra en runda armhävningar till. På knäna men jag gjorde dem.

Det var ett tag då jag ärligt trodde jag skulle spy. Jag andades en stund och det lugnade sig. Sen fortsatte jag. Som en idiot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.