Varma tankar

Jag skrev ju i början på veckan att jag skulle bli klar med nästa uppgift idag. Det blir jag inte, något jag har vetat om ett tag nu och accepterat. Litteraturen var lite jobbigare att ta sig genom än jag trodde och jag har insett att jag får ändra mitt arbete från den inledande tanken jag hade. Sen är det ju det här med värmen. Och det faktum att jag har till den 24/8 på mig, även om jag gärna ser att jag blir klar med i alla fall den här uppgiften innan jobbet drar igång.

Så vad har jag gjort då? Givetvis har jag som många andra spelat Pokemon Go. Kan väl inte säga att jag är fast i det men det är en trevlig motivation till att gå en runda istället för att sitta och plugga. Men om man ser till hur det är i Norrekattspark så skulle jag nog kunna sätta mig där och plugga samtidigt som jag jagar Pokemons.

2016-07-24 15.34.40

Så är det då så hemskt som alla verkar tro? Att man blir en zombie som går rakt ut i gatan? Givetvis inte och den värsta klagosången verkar lugna sig nu. Visst finns det personer som inte riktigt har koll på var de går eller vad de gör men de är definitivt i minoritet.

När jag gått in till stan så satte jag mig med en kaffe på Espresso House och svettades i värmen. Nu kanske vän av ordning säger att kaffe var ett dumt val men kaffe är något jag vill ha så det är bara att ladda upp och sätta sig i skuggan. Jag surfade runt lite som man gör och såg lite nyheter från fredagens terrordåd i München. Man pratar om en deprimerad ungdom som varit lite av en ensling. Men man pratar ganska lite om att det är ett terrordåd. Detta till trots att man nu inser att han planerat dådet i ett år, att han skapat ett fejkat Facebook konto för att locka unga till det McDonalds där han sköt på folk och att han utförde det på femårsdagen av Utöya dådet. Att han dessutom skitade in sig på unga personer av utländsk härkomst gör det inte svårare att se det för vad det är. Det är inte ett vansinnes dåd gjort av någon som skjuter vilt omkring sig. Det är systematiskt.

Kanske är det så att man inte vill prata om det som terrordåd för att han inte lämnat något tydligt manifest efter sig, han valde att ta sitt liv istället för att bli infångad av polisen och kan således inte berätta om varför han gjorde det. IS har ju inte tagit på sig dådet, något som börjar bli ett krav för att något ska kallas terrordåd numer. Kanske är det därför man inte benämner det för vad det är. För om någon går så systematiskt tillväga och personer inte känner sig säkra längre, till och med efter att förövaren är död, då måste det väl i rimlighetens namn vara ett terrordåd?

När jag kom hem från min Pokemonpromenad, som varade i fyra timmar eller så, insåg jag att jag hade glömt ta fram köttet ur frysen. Så nu väntar jag på att en karré ska tina, kanske inte så dumt med tanke på hur varmt det är och jag är inte jätte hungrig just nu heller. Men det som slår mig är att jag önskar jag kunde lägga samma tankeverksamhet på mina studier som jag gjorde på ett terrordåd i Tyskland. Då hade jag kanske varit klar med den där uppgiften nu.

En sak till om Pokemon förresten. Såg en insändare i tidningen som tyckte det var hemskt att se allt folket i parken. Jag kan förstå att det blir jobbigt när man får väja för dem när man cyklar från jobbet. Men när hon varnade för att man skulle få gamnacke skrattade jag högt. Då borde alla kvinnor i historien lida av det med tanke på allt handarbetande som genomförs med just böjd nacke. Dessutom stillasittande i en soffa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.