Vi och dom

Dagen har avlöpt väl, dock är jag en aning mör. Det har varit varmt i verkstan. Ventilationen verkar ha lagt av. När man sitter i en liten datorsal där det finns 8 datorer så blir det fort väldigt varmt. Alltså vi pratar bastuvärme. Det är den miljön vi ska utbilda eleverna i. En yngling är inte direkt pigg på eftermiddagarna till att börja med. Finns det då ingen tilluft så blir det inte bättre. Förhoppningsvis är första steget mot att lösa problemet redan taget.

Annars har det varit en ganska bra dag. Vi börjar komma igång nu. För tillfället har jag som sagt koll. Men nu har ett nytt moln bildats på min himmel. Nästa vecka drar mina studier igång och då ska mina lektioner för torsdags och fredag lösas. Det ultimata hade varit att dra igång ett litet projekt som de kan arbeta med. Men det ska startas upp och övervakas. Tanken finns och det är en plan jag får fundera lite på.

Tog en tur till min gamla arbetsplats ikväll. Såhär i uppstartstider så kan man tänka att man hade det ganska bra där vid svarven när man bara behövde koncentrera sig på det man hade för händerna just då. Det är med lite andra ögon jag ser verkstan och det finns för tillfället väldigt få saker som lockar där just nu. Något som är väldigt underligt är att så fort jag börjar prata om det där företaget och förklarar för till exempel elever om vad de gör så ramlar jag väldigt fort in i att det är VI som gör. Vi var där på studiebesök förra veckan, då gick det över en timme innan jag kom på mig själv att jag sa vi till allt.

Det där stället är speciellt men jag vet att de närmaste åren kommer jag vara lärare. Jag går snart in i en tvåårig utbildning så om inget oförutsett inträffar är det ju i skolan jag kommer vara. Det är där mitt VI kommer vara. Var det kommer vara längre fram i tiden har jag ingen aning om, men jag är ganska säker på att jag då kommer prata om att i skolan gör VI si och så. Bara för att sen rätta mig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.