Vilken resa

Jag tog mig ner till Helsingborg och Ikea efter att melodikrysset var löst. Det var en behaglig resa och glädjande på så sätt att priset var nedsatt på den fåtölj jag sett ut. Just nu ligger Strindberg och sover i den. Själv sitter jag i min gamla sönderklösta fåtölj som är bättre att sitta och läsa i. 

  
För det är det jag har ägnat kvällen åt. Läsa. Det var inte riktigt meningen. Jag började dagen med lite studier och jag fortsatte också innan jag åt mat, men det var inte den typen av bok jag landade i fåtöljen med. 

Igår var jag på föreläsning angående den stundande tema dagen på skolan. Eleverna ska bland annat få se en pjäs som bygger på boken Stjärnlösa nätter. Jag hade tänkt låna den på biblioteket men när jag satt här hemma igår kväll så hittade jag den på itunes för 59kr. Så idag började jag läsa. I iPaden var den 198 sidor och jag tänkte att jag nog skulle hinna genom den innan den 2:a mars. Jag avslutade den på drygt ett par timmar. Det är en fantastiskt gripande bok om en kille som blir bortgift. Det är en bok som väcker så mycket frågor och känslor i mig. 

Jag är glad att jag tog mig för att köpa den och läsa den. Jag älskar när böcker tar tag i mig och verkligen ruskar om mig. Inte sen i somras har jag läst på det här viset. Tiden fanns inte jag ville bara veta hur det skulle utvecklas. Arkan Assad har skrivit så bra om sin resa och det är en resa som många inte föreställer sig. Och ett perspektiv som inte kommer fram så ofta. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.