Vilken vecka

Jag har en förkylning i kroppen. Den vill inte riktigt bryta genom. Den gör mig trött in till förbannelse och min ork är som bortblåst. För att inte tala om min hjärna som inte vill hänga med ordentligt.

Jag var och tittade på En skam för Sverige i onsdags. Magnus Betnér och Soran Ismail på teatern i Halmstad. Det var en riktigt bra föreställning. Om ni får chansen att se den så ta den. Sen hade jag tagit ledigt resten av veckan. Jag hade gjort det redan i maj när jag bokade biljetten och ju längre fram i höst vi har kommit desto mer har jag haft en längtan till den här veckan. För att få vila. För att kanske få ur förkylningen ur kroppen, kanske städa lite och så göra en intervju med Erik Edman.

IMG_2106
Terrasstrapporna och Kärnan i Helsingborg

Det senare var något jag själv tagit på mig att göra då jag pratat med honom under säsongen och tyckte det skulle vara skönt med ett längre snack nu efter säsongen. Det har varit en del frågor som kommit upp under säsongen som jag inte kunnat koppla till de olika matcherna, men ju närmare jag kom torsdagen ju mer nervös blev jag. Frågorna jag tyckte var så klockrena skrev jag om gång på gång. Lade till frågor och strök andra. Sista genomgången gjorde jag på tåget ner till Helsingborg 1,5 timmar innan intervjun. Det gick bra trots till slut.

När jag var på väg till Olympia kände jag hur jag sjönk ihop med varje steg. Som om jag bar en tyngd på mina axlar. När jag såg Olympia torna upp sig på håll så blev det ju inte lättare, men så drog jag mig till minnes en bild jag sett någon dag innan. Budskapet som stod på bilden var ”Walk like you have three men walking behind you.” Gå som om du hade tre män som följde bakom dig.
Så jag sträckte på mig och letade upp en känsla av att jag hade tre personer som jag gick som en ledare för. Det funkade, mina tankar förändrades och jag frågade mig vad som var det värsta som kunde hända. Att jag gjorde en dålig intervju? Okej det är inte kul men det är min första intervju och jag kommer nog få fler chanser. Det gjorde att jag blev mer avslappnad.

Fake it until you make it. Det är något jag har testat tidigare och jag vet att det funkar. Det kan ta lite tid men genom att agera på ett visst sätt kan man påverka sig själv till en bättre självkänsla eller ett bättre humör.
Jag kan inte säga att jag alltid gillar mitt jobb och det kan bli jobbigt när man kommer in i det tänket. För det gör det hela värre. Jag vet att jag för några år sen hade en spellista i min mp3-spelare med låtar som verkligen peppade mig. Den där typen av låtar som man har svårt att stå still till. Den drog jag igång på random precis innan jag gick in i verkstan. Det gjorde att jag till slut nästan längtade till att få gå till jobbet. Till slut behövde jag inte den där musiken.

Om det funkar där så måste det ju funka i vardagen och inte bara med musik. För det musiken gör är ju att man känner en känsla. Jag kan genom att tänka en viss typ av tankar få mig att känna vissa känslor. Att börja tänka andra tankar är ju en enkel sak att göra, men steget från tanke till handling, så att säga, är ganska långt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.