Wohoo!

Jag har nästan precis kommit hem från Öströö fårfarm där jag var med min vän och före detta kollega och fikade. Det som var blåsigt väder i Halmstad visade sig där vara en ganska ultimat dag att sitta och snacka bort en timme och äta sig tokmätt på deras lammwraps och ostkaka. Sen gick vi in och handlade och det blev dyrt men gott. En helt klart lyckad eftermiddag i min bok. Förmiddagen däremot blev väl sådär. 2016-07-06 14.47.07

Nu kan jag avslöja vad det var för något jag väntade på. Häromdagen ropade jag hem en Mont Blanc no 32 på Tradera. Det gick loss på en femhundring men det kan jag ju säga att det var värt. En fin gammal penna från 60-talet som skriver som en dröm. Det är inte en av de där fina stora flashiga pennorna utan en ganska normal penna men med den fina symbolen uppe på. Denna har även en sådan i andra ändan där man skruvar för att dra upp bläck i pennan. Kan säga att jag redan nu har blivit lite förtjust i den här pennan. Speciellt i kombination med bläcket som jag köpt till den.

2016-07-06 14.48.16

Bläckhornen som Mont Blanc säljer sina bläck i är ju vansinnigt vackra som de är och sen den här Irish Green som jag köpte är en underbart mörkgrön färg som jag redan har kommit att gilla. Det kommer nog vara mitt favoritbläck ett tag fram över.

Jag la ut en bild på bara korken på bläckhornet igår och någon sa att det var en torxnyckel. Det är ju väldigt likt men det är inte riktigt det samma. Det är ju en bild som symboliserar de sex glaciärerna på Mont Blancs topp. Men det är ju förvillande likt en torxmejsel. Det gör ju inte nördighetsfaktorn mindre i och för sig. Så nu är det bara att börja spara. För jag är ju givetvis inte nöjd med att bara äga en Mont Blanc penna. Jag vill ha en av de där stora feta pennorna. En Meisterstück 149. Men en sån går loss på drygt 8000 kronor så det lär inte bli det jag köper i första taget men nu har jag ett mål i alla fall.

I morgon måste jag plugga lite och inte bara leka med min nya penna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.