Att vara rik

De vi ser som framgångsrika är ofta personer som blivit slavar under omständigheterna. Visst, de har pengar och kanske även möjligheten att ta ledigt då och då, men är de verkligen fria? Jim Carrey lär ha sagt ”Jag önskar att alla kunde bli rika, berömda och få allt de önskar sig så de kunde se att det inte är svaret.”

Pengar kan göra livet lättare men inte mer än så. Att vara rik betyder inte att du är fri från problem. Tvärt om, problemen tar sig bara andra uttryck. Varför finns det annars en så stor mängd drogberoende bland rika? Det är inte bara för att droger är dyra.

Att bli rik genom stora inkomster innebär en press att alltid ha just det, att alltid sträva efter nästa affär, hitta nästa stora sak att investera i. Hela tiden vara på sin vakt för börsfall. Att bli rik genom stor inkomst är inte att bli fri.

Att blir rik på grund av små utgifter gör dig fri. Då får du möjligheten att göra det du drömmer om men du slipper vara fast i ett specifikt jobb för löneutvecklingen är så bra. Då står du fri att styra ditt liv som du vill, verkligen välja vad du vill jobba med och när du vill jobba. Då styrs du inte av marknaden eller andra nyckfullheter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.