Audrey Landers

Audrey Landers – Paradise generation

Det här såg ju häftigt ut. Det råder ju ingen tvekan om vilket årtionde det är. Håret formligen skriker 80-tal och skivan är släppt 1985 så det är väldigt rätt. Det härliga leopardmönstret kunde inte bli mer rätt just då och tillsammans med det sönderpermanentade håret så var Audrey Lauders säkert helt stilrätt just då. Nu däremot är det väl en annan femma om det hade gått hem, även om allt går i vågor så hoppas jag att det här modet förblir begravet.

Så hur låter då det här? Bara genom att titta på skivan så låter det lite rockigt, i och för sig är sminkningen ganska modest så det är inte tal om hårdrock, snarare då lite lättare rock. Kanske något som Bonnie Tyler eller Cher. Men det är inte det som möter en när man lägger nålen i spåret. Det här låter som något ett ganska halvhippt dansband skulle kunna släppa ifrån sig. I och för sig är det på engelska men jag måste säga att omslaget förde mina tankar i en riktning och musiken går i en helt annan. Att jag är besviken är faktiskt bara förnamnet.

Det är inte så att Audrey inte kan sjunga, tvärt om sjunger hon bra men det händer ju inte så mycket. Det är inte så att hon utmanar sig själv. Men det var kanske inte det som var grejen heller. Vissa låtar låter rent av lite som musikallåtar. Inte på det bra sättet. Men det finns anledningar till det. Redan som nioåring var hon med i en musikal på en liten teater i New York. Under sin tonårstid studerade hon vi Julliard, hade en roll i en såpopera och samtidigt studerade hon psykologi vid Colombia University. Så det har inte varit något fel på hennes driv.

Tycker du att du känner igen henne? Det är inte omöjligt. Om man tittar på hennes diskografi så har hon släppt 11 album mellan 1983 och 2010, vara av minst tre är på tyska och ytterligare tre har släppts i både en engelsk version och en tysk version. Varför finns det inget riktigt svar på. Dessutom har hennes skådespelarkarriär gett henne roller i serier som The Love Boat, MacGyver (här spelade hon tvillingar), Cosby och inte minst Dallas. I just Dallas spelade hon Afton Cooper och var med i 84 avsnitt mellan 1981-1989. Så man kan lugnt säga att hon har haft många järn i elden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.