Bra eller dåligt

Många gånger är vi allt för snabba med att döma det som händer oss. En person som missade färjan Estonia skulle säkert svära och skrika. Men så om personen på grund av det missar ett viktigt möte eller går miste om ett jobb. Men Estonia sjönk och plötsligt var den missade avgången en välsignelse.

Det är något personen inte kunde veta på förhand så klart. Ingen kan veta att en katastrof ska hända och personen dömde situationen efter hur hen såg den. Men är en missad färja en bra eller dålig sak? Förändrar vår ilska det faktum att vi missat den?

Är det då inte bättre att konstatera att vi missat färjan och låta det vara därvid? Vi kan inte få färjan att vända om och hämta upp oss och att bli upprörd över det hela tjänar inget till. Situationen är. Varken mer eller mindre.

Istället för att jaga upp sig över vad som har hänt och varför, är det inte så bättre att se på situationen är och vad som är bästa vägen framåt nu? Det är ju framåt vi är på väg. Varför saker har hänt vet vi inget om och det är inget vi behöver bekymra oss om heller. Det som sker är varken bra eller dåligt, det bara är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.